Dit is hét ultieme vrouwelijke orgasme en zo bereik je het

thinkstock
Het vrouwelijke orgasme, het is en blijft een mythisch beestje waar de meningen sterk over verdeeld zijn. Want bestaat de G-plek nu wel of niet, doet de grootte van de penis er iets toe en waarom is het voor velen zo moeilijk om klaar te komen? En nu gaan wij het allemaal nog eens extra ingewikkeld maken, want er bestaat een orgasme waar je wellicht nog nooit van gehoord hebt, maar dat wel gelijk zou staan aan hét ultieme genot.

Maak kennis met een cervicaal orgasme, oftewel een 'full-body orgasme'. Cervix is een ander woord voor de baarmoederhals, het buisvormige gedeelte van de baarmoeder dat eindigt in de vagina. Slaag je erin om die te stimuleren, dan zou je in theorie een cervicaal orgasme kunnen krijgen. Op internet beschrijven vrouwen dit als de 'holy grail' van alle orgasmen omdat je hele lichaam erdoor in extase zou geraken. In elke centimeter van je lijf zou het orgasme voelbaar zijn.

Let wel: we schrijven niet voor niets 'in theorie'. Simpel is het immers niet om een cervicaal orgasme te bereiken en al zeker niet voor je partner. Zeer diepe penetratie is hiervoor vereist en eigenlijk moet je de vaginawand volledig vermijden en alleen de rand van de baarmoeder prikkelen. Dat vergt niet alleen heel veel oefening, voor veel vrouwen is dit ook een gevoelige zone en de diepe penetratie kan zeer pijnlijk zijn als het niet voorzichtig gebeurt. Op 'z'n hondjes' zou het gemakkelijkste standje zijn om een cervicaal orgasme te bereiken, zowel met je partner als met een dildo.

Vanavond eens proberen?