Dit is het beste seksstandje om tot een orgasme te komen

Getty Images/iStockphoto
Sommige doen je voelen als een ware seksgodin, andere voelen gewoon, laat ons eerlijk zijn, awkward. Maar welk seksstandje is nu het best om tot een orgasme te komen?

Uiteraard draait seks niet alleen om de climax en om ervan te genieten is penetratie soms zelfs niet nodig. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we niet benieuwd waren naar welk standje ons nu het best naar een hoogtepunt leidt.

Uit een nieuw onderzoek van Superdrug’s Online Doctor bij 1.018 mensen die in een relatie zitten blijkt dat 48% van de vrouwen en 37% van de mannen de missionarishouding nog altijd de beste manier vinden om een orgasme te bereiken. De deelnemers gaven aan dat ze in het meest populaire en bekendste standje het langst vreeën waardoor er makkelijker naar een hoogtepunt gewerkt kon worden. Volgens 16% van de vrouwen en 18% van de mannen werkte doggystyle dan weer beter om tot een climax te komen.

Kortom, de studie bewijst dat dat je je niet in allerlei ongemakkelijke bochten moet wringen en dat het vaak de eenvoudigste dingen zijn die je doen genieten. Anderzijds is ieder lichaam én elke relatie anders. Wat voor de ene werkt, werkt daarom niet voor de andere dus doe vooral wat voor jou goed voelt.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • DIRK VAN DESSEL

  Anders, terwijl aan de kroonluchter hangen zwieren zegt me ook wel wat

 • Gilbert Geldof

  Waarom ben ik nooit iemand tegengekomen die dezelfde ideeën had als de vier vorige reacties?

 • Melissa Ulens

  Als ik "on top" zit kom ik makkelijk 5/6 keer achter elkaar klaar, en bij fisting kom ik meermaals squirtend klaar en blijf nog makkelijk 15 a 20 naschokken en rillen. Zo heerlijk.

 • Kelly Verlinden

  Op zijn hondjes. Dan druip ik van genot.

 • Vanessa Noels

  Ik heb het geluk nogal vaak klaar te komen tijdens sex,zeker als ik vanboven zit.5/6/7keer achter elkaar! Puur genieten is dat,love it