Dit is het acceptabel aantal bedpartners volgens vrouwen en mannen

unsplash
Slaapt een vrouw met een aantal mannen dan is ze een slet, duikt een man met veel vrouwen in bed dan is hij een held. Dit hopeloos seksistische cliché is voor veel mensen helaas nog steeds de norm, al blijkt nu uit een nieuw onderzoek dat beide geslachten te veel bedpartners bij de ander maar matig kunnen waarderen.

Onderzoekers van universiteiten in Bristol, Nottingham en Swansea, ondervroegen voor het onderzoek 188 mannen en vrouwen. Uit hun antwoorden bleek dat het ideale gemiddelde aantal bedpartners drie is. Opvallend want uit een gelijkaardig onderzoek van SuperDrug dat vorig jaar werd uitgevoerd, bleek nog dat het ideale aantal bedpartners zeven is. Uit dat onderzoek bleek zelfs dat mensen die minder dan vier bedpartners hebben gehad, als conservatief en preuts worden aanzien.

Wél blijkt uit beide onderzoeken, dat mannen en vrouwen er dezelfde mening over dit thema op na houden. "Beide geslachten willen liever geen vaste relatie met iemand die al te vaak het bed heeft gedeeld met anderen. Dat mannelijke "losbandigheid" meer wordt getolereerd dan vrouwen met verschillende sekspartners, klopt dus niet", aldus de onderzoekers.

Schaam je je ondertussen dood omdat je meer dan drie bedpartners hebt gehad? Geen zorgen, het onderzoek werd in eerste instantie uitgevoerd bij 21-jarigen. Toen ze dezelfde vraag stelden aan oudere studenten, bleek dat die een stuk vergevingsgezinder zijn.