Dit is de wereldhoofdstad van de slippertjes

REUTERS
Canada is wereldtop in wintersporten zoals schaatsen. Maar ook wat het rijden van scheve schaatsen betreft, scoort het land enorm hoog. Hoofdstad Ottawa blijkt zelfs wereldleider als het op overspel aankomt. Maar liefst een op vijf inwoners is er naar schatting ingeschreven op Ashley Madison, de datingsite voor vreemdgangers die eergisteren gehackt werd door 'the Impact Team'. De hackers dreigen ermee de gegevens van de klanten bekend te maken.

"Het leven is kort, begin een verhouding" luidt de slogan van de Canadese website Ashley Madison (AM) uit Toronto. En daar hebben de inwoners van hoofdstad Ottawa dus wel oren naar. Kom je er vijf tegen dan is procentueel gezien eentje van hen lid van de site die slippertjes promoot. In februari waren er 189.810 gebruikers geregistreerd in Ottawa, op een bevolkingsaantal van 883.000. Stevig koploper in Canada, maar verhoudingsgewijs waarschijnlijk ook van de hele wereld.

Macht, roem en gelegenheid
"'s Werelds kweekplaats bij uitstek van overspelige huwelijken", zo noemde Noel Biderman het, de CEO van het bedrijf dat Ashley Madison in de stal heeft. Pikant detail: de meest voorkomende postcode bij de klanten is die van Parliamant Hill, waar - u raadt het - de Canadese parlementsleden thuis zijn, zo beweert diezelfde Biderman. Volgens hem tellen hoofdsteden sowieso wereldwijd meer klanten wegens de cocktail van "macht, roem en gelegenheid".

AP

Huwelijksconsulente Nataxja Cini bevestigt dat vele relaties op de proef worden gesteld in Ottawa omdat het er stikt van de hardwerkende mensen met een veeleisende job. Daarbij wordt een stabiel huwelijk ook nog altijd beschouwd als een belangrijke factor in een succesvolle carrière en dus gaat de voorkeur volgens Cini vaak naar lidmaatschap van Ashley Madison boven een scheiding.

Goudmijn voor detectives en advocaten
Verwacht wordt dat de telefoon van detectives en van scheidingsadvocaten in Ottawa de komende weken roodgloeiend zal staan nadat Ashely Madison gehackt werd. Gespecialiseerde detectives bevestigen dat het Canadese overspelschandaal een "goudmijn" is voor hen maar beseffen tegelijkertijd dat "huwelijken in heel het land en in heel de wereld kapotgemaakt worden". Er heerst dan ook grote ongerustheid in de straten van Ottawa.

Maar niet alleen in Canada. News.com.au berekende bijvoorbeeld dat er Down Under zo'n miljoen Aussies zich sinds gisteren ongemakkelijk voelt.

Klanten kunnen na de hack hun account bij AM gratis volledig laten verwijderen. Tot vorige week kostte hen dat nog om en bij de 20 dollar.