Dinsdagavond is ideaal om te daten, zo blijkt

thinkstock
Tegen 2060 zal de helft van alle Belgische huishoudens uit één persoon bestaan, zo lezen we vandaag. Logischerwijze zal er dan ook meer op date gegaan worden om iemand te leren kennen. Wil je nu al een tip voor een geslaagd afspraakje? Op dinsdagavond en zaterdagnamiddag heb je het meeste kans op een succesvolle date, zo berekende datingwebsite Tawkify.

Datingwebsite Tawkify bekeek de gegevens van zo'n 1.000 afspraakjes om uit te vlooien op welke dagen je de grootste kans hebt op een succesvolle date. Concreet gingen ze kijken naar welke afspraakjes ook in een tweede date uitmondden, en dan vooral op welke dagen van de week die kans het grootste was.

Niet daten op donderdag

Donderdagavond een afspraakje gepland? Probeer het dan toch nog te verschuiven, want donderdag blijkt geen ideale avond voor een date. Dinsdagavond en zaterdagnamiddag komen uit de bus als de meest succesvolle momenten af te spreken met een potentiële partner. Een eenduidige verklaring hebben de matchmakers bij Tawkify niet, wel een een hypothese: "Op donderdag zijn singles al aan het anticiperen op het weekend, en de mogelijke aantrekkelijke mensen die ze zullen ontmoeten op zaterdag," klinkt het.

Dinsdag en zaterdag

Op dinsdagavond en zaterdagnamiddag lag de kans maar liefst 30% hoger om daarna een tweede afspraakje te scoren, ondervonden de onderzoekers. Vooral een late lunch op zaterdag werkt het beste als teaser voor een volgend afspraakje, zo blijkt. Volgens de datingswebsite heeft dat alles te maken met onze stemming op zaterdagnamiddag. We zijn niet in werkmodus, maar er is ook niet het gevaar dat we onze kostbare zaterdagavond aan het "verspillen" zijn. Wil je toch liever voor een diner bij kaarslicht gaan, dan is vanavond - dinsdagavond dus - de beste keuze, aldus de datingwebsite.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels