Deze vijf beroepen scoren het beste bij online daten

thinkstock
Zoek jij de liefde virtueel op via datingsites of -apps? Dan kan een bepaald beroep jouw kansen op de online liefdesmarkt verhogen. Datingapp Happn onderzocht welke jobs bij mannen en vrouwen het aantrekkelijkst zijn als ze online naar een nieuw lief op zoek gaan. Al is de top vijf voor beide geslachten niet bepaald verrassend te noemen.

Er zit waarheid in het grappende advies dat we ons "een rijke dokter of advocaat" moeten zoeken: online blijken dames een voorkeur te hebben voor een man met een bloeiende carrière als - wat een verrassing - advocaat. Dat blijkt uit de gegevens van 2,9 miljoen gebruikers van de datingapp Happn. Die favoriet in toga wordt op de voet gevolgd door analisten, ingenieurs, mensen die in sales werken en - uiteraard - dokters. 

Ook vrouwelijke advocaten kunnen op heel wat succes rekenen bij de mannen op de datingsite Happn. Daarnaast vervolledigen leraressen, ontwerpers, vrouwelijke marketeers en dokters de top vijf van de mannelijke voorkeuren. 

Lichtjes in paniek dat je nu op bijscholing moet om toch te kunnen scoren  op een datingapp? Wij schieten graag te hulp. Door simpelweg het juiste boek te lezen - en op je profiel te zetten natuurlijk - help je jezelf ook al een hele stap verder. Dat lukt ook wel op zeven dagen, in plaats van nog zeven jaar te moeten bijstuderen.