Deze simpele tip kan je relatie beter maken

Thinkstock
Als het op relaties aankomt, is vier beter dan twee, en dan hebben we het natuurlijk niet over de slaapkamer. Een onderzoek van de Universiteit van Colorado heeft uitgewezen dat koppels zich verliefder op elkaar voelen als ze zeer regelmatig tijd doorbrengen met andere koppels.

De onderzoekers, die hun resultaten publiceerden in het tijdschrift Personal Relationships, lieten verschillende koppels tijd doorbrengen met andere paren. Sommigen moesten het bij koetjes en kalfjes houden, maar andere koppels lieten ze discussiëren over diepgaandere onderwerpen. De koppels die de betekenisvolle gesprekken hadden, voelden zich daarna beter over hun eigen relatie dan de andere groep.

Een band opbouwen met een ander koppel brengt je dus dichter bij je eigen partner. Volgens de wetenschappers komt dit omdat je zo als koppel geïntroduceerd wordt tot nieuwe inzichten en ideëen over een relatie, en je zo kan rekenen op emotionele steun.

Nu is het natuurlijk niet zo gemakkelijk om zomaar bevriend te raken met een ander koppel, zeker niet als je al wat ouder bent. Maar volgens Kathleen Deal, professor aan de University of Maryland, is het zeker de moeite waard. Volgens haar onderzoek is het belangrijk om als koppel bevriend te raken, in plaats van je beste vriendin en haar vriend uit te nodigen. "Zulke koppels hadden meer kans op een succesvol huwelijk", benadrukt ze.

ThinkstockReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels