Deze ouders hebben Kerstmis geannuleerd

Over The Big Moon
Veel ouders dreigen met de afwezigheid van (kerst)cadeautjes als hun kinderen niet braaf zijn, maar meestal blijft het bij een waarschuwing. Deze ouders voegen echter de daad bij het woord: ze hebben Kerstmis geannuleerd.

John en Lisa Henderson uit Utah waren het kotsbeu. Hun drie zonen - van 11, 8 en 5 jaar oud - gedragen zich ondankbaar en onrespectvol. Na een aantal maanden van waarschuwingen, hebben de ouders nu een drastische beslissing genomen: dit jaar zullen er voor Caleb, Davis en Beckham geen cadeautjes onder de kerstboom liggen.

"We hebben ze gewaarschuwd", schrijft Lisa op haar blog. "Hun gedrag moest veranderen, of er zouden gevolgen zijn. We hebben maandenlang geduld gehad, maar er veranderde weinig of niets. Dus hebben we besloten om Kerstmis te annuleren."

Dat wil niet zeggen dat het hele feest genegeerd zal worden; er zal een kerstboom aanwezig zijn, er zullen liedjes gezongen worden en de familie zal samen een kerstmaaltijd nuttigen. De kinderen zullen ook nog geschenken mogen ontvangen van grootouders en andere familieleden, maar van hun ouders krijgen ze dit jaar niets. Lisa en John hebben er daarentegen voor gekozen om met de jongens vrijwilligerswerk te doen "om hen het plezier van geven te leren, in plaats van het plezier van krijgen".

De familie krijgt heel wat reactie op hun opmerkelijke beslissing. Sommige mensen vinden dat de drie jongens een wijze les krijgen, maar anderen vinden dat het perfect mogelijk is om kinderen op te voeden zonder Kerst af te schaffen. De ouders zelf zijn er echter van overtuigd dat 25 december niet minder speciaal wordt zonder pakjes. "We zullen koeken eten en samen spelletjes spelen. En ze zullen van de weinige pakjes die ze wél krijgen des te meer genieten."

thinkstock