Deze 13 zaken leiden tot de meeste ergernissen op een date

Photo by Brittany Bravo for Adolescent Content
Getty Images Photo by Brittany Bravo for Adolescent Content
Het begin van een nieuw jaar is traditiegetrouw enorm druk voor datingsites en -apps. Veel singles willen immers niet nog eens de feestdagen doorbrengen zonder lief en gaan daarom weer de datingmarkt op. Om hen alvast een handje te helpen, vroeg Chewsygum.com aan 1.283 volwassenen waar zij zich het meest aan ergeren op een date. 

Uit de rondvraag bleek dat amper 32% van de deelnemers een etentje een leuk, laat staan origineel, idee vindt voor een eerste date. Toch blijft het bij uitstek de populairste activiteit voor een eerste ontmoeting. Aan deze 13 zaken bezondig jij je volgens de ondervraagden beter niet als je kans wil maken op een tweede afspraakje. Gerangschikt van meest tot minst irritant. 

1. Onbeleefd zijn tegen het personeel (94%)

2.  Slechte tafelmanieren (91%)

3. Luid of met de mond open eten (88%)

4. Alleen over jezelf praten (82%)

5. Je smartphone gebruiken (76%)

6. Dronken worden (67%)

7. Over je ex praten (63%)

8. Je eten niet willen delen (53%)

9. Al beginnen eten voor het gerecht van je date op tafel staat (52%)

10. Een poging doen om intiem te worden (48%)

11. Uit het bord van je date eten zonder te vragen (35%)

12. ‘Double dipping’ oftewel 2 keer achter elkaar met pakweg een friet in de saus gaan (25%)

13. Met je ellebogen op tafel eten (9%)

Verder gaven de deelnemers nog aan dat je nooit aan je date moet vragen hoeveel geld zij of hij verdient en ook te directe vragen over familie en vrienden zijn uit den boze. Vragen stellen over de dromen, favoriete muziek en hobby’s van je date worden dan weer wel geapprecieerd. Bijna alle deelnemers gaven aan dat je het gesprek best licht en grappig houdt op een eerste afspraakje. Tenslotte bestel je beter geen burrito’s, burgers, vis of gerechten met te veel saus en veel look op het menu. Dat wordt niet aantrekkelijk bevonden. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.