De tien geboden van casual seks

Casual seks is zelden echt vrijblijvend. Vooral voor vrouwen eindigt het vaak in frustraties, een berg verwijten en spijt. Mannen lijken daarentegen beter in het onderhouden van casual seksrelaties. De stelling dat ze seks en emoties beter kunnen scheiden, heeft daar wellicht weinig mee te maken. Ze kiezen gewoon veel bewuster (en beter) met wie ze het doen. Daarom dames: de tien geboden van het casual vrijen.

Wanneer mannen zeggen: "Het wordt nooit iets serieus, het is puur casual", menen ze dat doorgaans ook. Ze worden niet emotioneel of aanhankelijk, omdat ze bewust kiezen voor een vrouw waar ze zich nooit aan zouden binden. Wanneer je als vrouw aanstuurt op een vrijblijvende fysieke relatie, is het belangrijk alle onderliggende motieven te weren, niet te dromen van iets meer en vooral te spelen volgens dezelde (succesvolle) regels.

De 10 geboden van casual seks

1. Hou het bij lekker
Bij de keuze van je casual partner mag je je op niets anders richten dan de fysieke aantrekkingskracht en de seksuele vonk. Als het vrijen fantastisch is én hij is ook slim, grappig en lief, zal het moeilijk worden om de vrijblijvendheid te onderhouden.

2. Ban de beste vriend
Vrijen met één van je beste vrienden en casual gaan absoluut niet samen. De emotionele en mentale band die jullie al hadden, zal nooit kunnen gescheiden worden van het fysieke. Bovendien zal de vriendschap nooit nog hetzelfde zijn: ofwel blijft er een vreselijke spanning hangen, ofwel wordt het simpelweg een relatie.

3. Ken jezelf
Casual seks omdat je geniet van het vrijen en gewoon uit bent op seks is dé perfecte reden. Het doen om iets te bewijzen is sletterig en het doen gewoon om het doen, zal je achteraf bekopen met spijt en onzekerheid. Casual starten terwijl jij stiekem meer wilt, eindigt ook zelden goed.

4. Blijf uit de knuffelzone
In feite is de regel bij casual 'orgasmes only'. Moet je hem daarom onmiddellijk buiten gooien na de vrijpartij? Neen, maar knuffelen is uit den boze. Die warme vorm van affectie hoort bij een echte relatie, niet bij een seksrelatie.

5. Stel hem niet voor
Casual lovers hoor je niet voor te stellen aan je vriend(inn)en. Zo vermijd je dat ze hem tof gezelschap vinden (of omgekeerd) en dat hij een permanente factor in je leven wordt. Bovendien zal het de 'wat als'-gedachten alleen maar bevorderen en dan krijgt casual geen kans meer.

6. Ga voor zoveel mogelijk naakt
Dit gaat om seks... Geen nood aan uitgestippelde outfits (tenzij het natuurlijk om kinky pakjes zou gaan). Wie in een casual relatie teveel geklede activiteiten doet, wandelt los de gevarenzone binnen.

7. Wees niet egoïstisch
Het kan alleen casual zijn als beide partijen hetzelfde willen. Wanneer je iemand met oprechte gevoelens gebruikt voor seks, ben je een bitch, punt! Ben jij de dupe? Ga dan nog eens kijken naar gebod 3.

8. 'Get your freak on'
Aangezien je letterlijk niets te verliezen hebt, kan je gerust alle remmen lossen. Probeer naar hartelust nieuwe standjes uit en laat je wildste en stoutste fantasietjes werkelijkheid worden. 9 op de 10 zal hij het fantastisch vinden. Zo niet, is hij cru gezegd vervangbaar.

9. Ga voor veilig
Seksrelaties hoeven in principe niet monogaam te zijn. De kans is dus groot dat je boytoy nog andere partners heeft. Ga daarom altijd voor veilig.

10. Wees altijd rechtuit
Casual relaties zijn per definitie iets tijdelijks. Je hoeft dus absoluut nergens doekjes om te winden wanneer je iemand nieuw hebt leren kennen. Als je deze tien geboden volgt, zou niemand gekwetst mogen achterblijven.