De meest vrouwonvriendelijke uitspraken van Donald Trump

ap
"Clinton wint omdat ze vrouw is", zo ging de presidentskandidaat Donald Trump gisteren de strijd aan met zijn democratische rivaal. "Als Hillary een man was, dan denk ik dat ze nog geen 5 procent van de stemmen zou krijgen'', aldus de zakenman die president wil worden. En dat is niet de eerste keer dat de Republikein met één uitspraak het hele vrouwenvolk schoffeert. Tijd om zijn meest vrouwonvriendelijke uitspraken te bundelen.

1. Trump heeft niet alleen over Clinton, maar ook over andere succesvolle, prominente vrouwen frappante dingen te zeggen. Dit vertelde hij over Ariana Huffington, de oprichtster van de nieuwswebsite Huffington Post. "Ariana is onaantrekkelijk, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant. Ik begrijp waarom haar vorige echtgenoot haar verliet voor een man. Hij heeft een goede beslissing gemaakt."

2. Looks zijn niet alles, Trump. "Het doet er niet toe wat de media over je schrijven, zolang je jong bent en over een mooie kont beschikt."

3. Geen enkele vrouw kan aan de charmes van Trump weerstaan. Zoveel is duidelijk (kuch). Ooit ging hij in de realityreeks 'The Apprentice' op zoek naar een zaakvoerder voor één van zijn bedrijven. Achteraf zei hij dit over de kandidaten: "Alle vrouwen van 'The Apprentice' flirtten met mij, bewust en onbewust. Dat was te verwachten."

4. Vrouwen zijn geen bezit, maar daar denkt Trump duidelijk anders over. "Het enige verschil tussen mij en de andere kandidaten is dat ik eerlijker ben en dat mijn vrouw mooier is."

5. Donald Trump is duidelijk geen fan van borstvoeding. Toen een advocate van de tegenpartij tijdens een van zijn rechtszaken om een pauze vroeg zodat ze borstvoeding kon afkolven voor haar dochtertje van drie maanden, antwoordde hij dit: "Je bent walgelijk."

Oprichtster van The Huffington Post Ariana Huffington.
AFP Oprichtster van The Huffington Post Ariana Huffington.
De Democratische presidentskandidate Hillary Clinton.
afp De Democratische presidentskandidate Hillary Clinton.

6. Donald Trump heeft de gewoonte om het vrouwvolk te betuttelen. Dat deed hij ook tijdens een ontmoeting met een vrouw die 9/11 overleefde. "Dank je schatje. Dat is lief." Nogal ongepast, lijkt ons.

7. Donald Trump zei ooit dat hij wel met haar naar bed wilde, moest de Britse prinses Diana nog leven. "Ze was groot, mooi en had een mooie huid. Ze had het allemaal. Ze was wel gek, maar dat is een verwaarloosbaar detail."

8. "Vrouwen, je moet ze als vuil behandelen". Dat zei hij ooit in een interview met 'New York Magazine' in 1992.

9. Dit had de Republikein over Hillary Clinton als presidentskandidate te zeggen. "Kijk naar dat gezicht. Kun je inbeelden dat dat gezicht onze volgende president wordt? Het is een vrouw. Wil je serieus dat zij het land bestuurt?"

10. Donald Trump over Megyn Kelly, de presentatrice die het eerste debat voor de presidentskandidaten in goede banen leidde. "Je kan zien dat er bloed uit haar ogen kwam en bloed uit haar..." Hoewel iedereen het erover eens was dat hij het over haar menstruatie had, zei hij achteraf dat hij het over bloed uit haar neus had.

Journaliste Megyn Kelly.
getty Journaliste Megyn Kelly.