De meest bizarre seksdromen en hun betekenis

unsplash
Schrik jij ook wel eens badend in het zweet wakker omdat je de allervreemdste seksdroom ooit hebt gehad? Geen paniek, dromen over seksuele betrekkingen met pakweg je huisdier, wil niet noodzakelijk zeggen dat je een dirty mind hebt. Als we de droomverklaringen van therapeut Dr. Hilda Burke mogen geloven tenminste.

's Nachts tijdens het dromen in bed belanden met je baas - waar je nochtans niet seksueel toe aangetrokken bent - of erger nog: een familielid. Het komt vaker voor dan we durven opbiechten, aldus therapeute Hilda Burke. Aan Refinery29 legt ze uit welke dromen ze vaak hoort terugkomen, en wat die kunnen betekenen.

Seks met iemand onverwacht

In je dromen in de koffer gedoken met pakweg een buurman die je fysiek totaal niet aantrekkelijk vindt? Dat hoeft niet noodzakelijk een seksuele betekenis te hebben. "Soms gaat het erom dat je een eigenschap zou willen die deze persoon bezit, maar waar het je zelf aan ontbreekt," aldus Burke. "Als één van mijn cliënten zo'n droom heeft, komt het erop aan te achterhalen wat die persoon voor hem of haar betekent. Dromen over seks met je baas kan bijvoorbeeld gaan over zijn zelfvertrouwen en assertiviteit, als je die eigenschappen ook zou willen bezitten."

Seksueel geweld

Droom je van aanranding of verkrachting, dan wil dat nog niet zeggen dat je er ook figuurlijk van droomt om eens gewelddadig te worden aangepakt. "Het kan betekenen dat je een vreselijke gebeurtenis wil verhinderen, maar het lukt je niet. Het is vergelijkbaar met willen weglopen van iemand in een droom, maar plots niet meer kunnen bewegen." Nog beangstigender wordt het als je zélf iemand seksueel geweld aandoet. "Dat kan net betekenen dat je het gevoel hebt ergens controle over te hebben", vult de therapeute aan.

Masturberen

Droom je regelmatig over masturberen, en dan vooral over hoe het niet lukt? Of kom je in het echt nooit klaar, maar in een droom juist wel? Dat kan volgens Dr. Burke te maken hebben met de manier waarop jij naar seks en masturberen kijkt: "Er zijn mensen die zich schamen over alles rond seksualiteit, en vinden dat masturbatie iets is dat je beter niet doet." Het kan erop wijzen dat je niet van seks kan genieten, om eender welke reden dan ook. Beheerst zo'n schaamtegevoel jouw (seks)leven, dan kan het geen kwaad om eens met een therapeut te praten.

Gemeenschap met dieren

Het zou een fetisj kunnen zijn, maar wat als dat niet het geval is en je toch plots droomt dat je met een dier in een avontuurtje belandt? "Je kan lichtjes ongerust wakker worden als je hebt gedroomd dat je met een dier de liefde bedrijft, maar dat is nergens voor nodig. Vaak betekent het gewoon dat dit dier veel voor jou betekent. Via een droom maken jouw hersenen dit onbewust duidelijk, op een manier die je niet verwacht," aldus Burke. Fans van paardrijden of kattenmensen weten dus waaraan ze zich vroeg of laat kunnen verwachten.