De gelukkigste dag van je leven? Lara werd bedrogen op haar huwelijksdag

thinkstock
Maandenlang kijk je er reikhalzend naar uit: die ene dag waarop je liefste en jij samen naar het altaar schrijden. Het begin van de rest van jullie leven samen. Al draaide dat voor de 26-jarige Lara helemaal anders uit. Zij betrapte haar bruidegom met een andere vrouw.

17 was ze, toen ze als een blok voor zijn charmes viel, vertelt ze aan Flair. "Met zijn bruine krullen en skaterlook zag hij er ontzettend knap uit. Ik zat nog in een relatie en hij begon iets met mijn vriendin, maar dat bleef niet duren. En toen ik hem na een tijd weer tegenkwam, was ook ik opnieuw vrijgezel. Niks of niemand stond ons nog in de weg om het samen te proberen." En dus verlieten ze al op jonge leeftijd het ouderlijk huis om samen hun geluk te zoeken.

"Steeds vaker alleen" 
Lara's ouders boden het jonge koppel het achterhuis van hun café aan. In het begin ging alles nog goed. "De eerste maanden waren supergezellig. Mijn lief legde me echt in de watten. Op zondagochtend stond hij vroeger op om wentelteefjes te bakken, terwijl ik wat langer mocht slapen. Samen met onze hond leefden we het gesettelde leventje van een koppel dat al jaren getrouwd was. Na mijn schooltijd, wanneer hij thuiskwam van zijn werk, keken we gezellig samen tv. Uitgaan deden we nog zelden. Op mijn 19e ben ik ook beginnen werken en kochten we samen een huis. Het was een verkommerde woning die zeer ernstig verbouwd moest worden, maar daar zag hij als metser niet tegenop," vertelt ze aan Flair.

Integendeel, want het duurde niet lang of hij vroeg 'zijn Lara' ten huwelijk. "Meteen daarna begon ik onze huwelijksdag te plannen. Maar de werken aan ons huis waren ingrijpender dan we hadden ingeschat, en achteraf bekeken zijn we elkaar als koppel een beetje kwijtgeraakt tijdens die periode. Allebei kregen we het gevoel dat we naast de verbouwingen ook nog wilden profiteren van ons jonge leven, dus gingen we weer meer op stap. Op onze vrijgezellenavond vertelde hij voor het eerst over zijn onzekerheden, en wel tegen het lief van een goede vriend van hem. Een moment dat voor hem de eerste klik moet betekend hebben... Nadien ging hij steeds vaker alleen op stap. Dat ergerde mij wel, maar toch maakten we daar nooit ruzie over."

Tijdens de verbouwingen gingen we weer meer op stap. Op onze vrijgezellenavond vertelde hij voor het eerst over zijn onzekerheden, tegen het lief van een goede vriend.

Wanneer hij uitging, was dat altijd in het gezelschap van zijn goede vriend en diens vriendin,

Altijd hetzelfde meisje
Wat wél opviel, was dat hij steeds in het gezelschap van hetzelfde meisje vertoefde. "Als kapster werk ik op zaterdag, daarom ging ik zelden mee uit op vrijdag. Als hij die avond erg laat thuiskwam, vond ik dat niet leuk, maar ik kropte mijn frustraties op. Wanneer hij uitging, was dat altijd in het gezelschap van zijn goede vriend en diens vriendin, het meisje tegen wie hij zijn hart gelucht had op onze vrijgezellendag en met wie hij sindsdien goed kon praten." Tot op de dag voor de bruiloft, toen het koppel een heftige ruzie kreeg, en zijn vriend haar alleen achterliet op een feestje.

"De ochtend nadien was onze grote dag er, en die begon vlekkeloos", aldus Lara. "Bij de kerk vertelde zijn vriend me dat zijn relatie de avond voordien op de klippen was gelopen en dat hij alleen aanwezig zou zijn op ons feest. Maar zij was ondertussen zo'n goede vriendin geworden van mijn voormalige vriend, dat ik haar opbelde om haar op het hart te drukken dat ze nog altijd welkom was." Ook het avondfeest was een succes. Al merkte Lara wel op dat haar kersverse man steeds vaker buiten stond dan aan haar zijde. Toen ze hem ging zoeken, trof ze hem aan bij die vriendin.

"Hun gezichten spraken boekdelen"
Hij vond dat ze de situatie moest begrijpen. "Haar relatiebreuk had haar zo verdrietig gemaakt dat ze wel wat extra steun en troost kon gebruiken van haar goede vriend, mijn bruidegom. Ik kon er weinig tegen inbrengen en ging braaf terug naar binnen. Toen het feest stilaan op zijn einde begon te lopen, wilden de eerste gasten afscheid van ons komen nemen. Opnieuw was ik mijn bruidegom kwijt, en opnieuw ging ik hem zoeken tussen de rokers op het terras. Maar daar was hij niet."

Uiteindelijk vond ze hem in de tuin. Samen met haar. "Op een kus of andere dingen heb ik hen niet betrapt, maar hun gezichten spraken boekdelen toen ik daar plots verscheen." Toen was de maat vol. "Enkele weken na het huwelijk trof Lara in zijn mailbox een hele reeks conversaties aan tussen hem en haar. "De gesprekken lieten niks aan de verbeelding over. Onze scheiding kwam zelfs al ter sprake." Uiteindelijk lieten ze het nog twee jaar aanslepen. "Op aanraden van een vriendin heb ik toen zijn gsmrekening gecontroleerd. Ik kwam tot de constatatie dat hij diezelfde maand 1.000 sms'jes gestuurd had naar eenzelfde nummer, namelijk dat van haar. Toen was voor mij de maat vol."

"Op een kus of andere dingen heb ik hen niet betrapt, maar hun gezichten spraken boekdelen toen ik daar plots verscheen.Video