Datingsites nu populair bij studenten in Nederland

thinkstock
Kersverse studenten in Rotterdam hunkeren massaal naar een levenspartner in hun nieuwe studiestad. Datingsites melden opvallend veel inschrijvingen van vrijgezelle bollebozen.

"We kunnen na een rustige zomerperiode spreken van een piek," zegt Maartje Verkerk, oprichtster van studentsflirt.nl. Volgens Verkerk is sprake van een duidelijke trend. Vroeger gingen studenten bij verenigingen of op café op zoek naar een levenspartner. Door de toegenomen studiedruk is daar minder dan ooit tijd voor. "In plaats daarvan maken ze een profiel aan op een datingsite. Eind augustus, begin september is het bij ons altijd zeer druk met inschrijvingen. De bezoekers blijven in die periode ook langer hangen op de site."

Woordvoerster Amber Williams van Lexa onderschrijft de trend. Ook Parship - 'dating voor hoogopgeleiden' - ziet nu een groei in van leden in de leeftijdscategorie 18-25 jaar in de regio Rotterdam. De datingsites zeggen weinig concurrentie te ondervinden van de datingapp Tinder, waarop ook veel studenten zijn te vinden. "Tinder, waarbij gebruikers alleen elkaars foto kunnen bekijken, is toch vooral een vleeskeuring. Niets voor studenten die op zoek zijn naar een serieuze relatie," zegt Verkerk van Studentsflirt.nl.

De Rotterdamse relatiedeskundige Lies van Dalen, schrijfster van het boek 'Een ware relatie', raadt studenten af om meteen hun heil op internet te zoeken. "Het is veel leuker iemand in het echt te leren kennen. Een liefde kan dan natuurlijk opbloeien, nog los van het feit dat op internet rare snuiters rondhangen. Ik keur het niet af, maar zeg wel: studenten, houd jullie ogen open!"

Veel studenten zoeken deze periode naar een liefje
ANP Veel studenten zoeken deze periode naar een liefje