Exclusief voor abonnees

Daan is 26 en nog altijd maagd: “Ik voel enorme druk”

Daan Wielens uit het Nederlandse Deventer is 26 en heeft ‘het’ nog nooit gedaan. Hij maakte de documentaire ‘Knaap’ over de druk die zijn maagdelijkheid op zijn schouders legt. “Ik ben echt niet de enige: dit komt veel vaker voor dan mensen denken.”

‘En, nog geneukt?  Zou je haar ‘doen’? Hoe gaat het met de meiden? Nog iemand naar de grond getrokken? Ga je naar de hoeren, als ik voor je betaal?’ Allemaal vragen die Daan Wielens regelmatig te horen krijgt. Hij heeft nog nooit seks gehad. 

“Omdat er zoveel over seks wordt gepraat, lijkt het alsof het heel raar is dat ik het nog nooit gedaan heb”, legt hij uit in de openingsscène van zijn afstudeerfilm, die vanavond wordt uitgezonden op het Nederlandse themakanaal NPO 2 Extra. De docu gaat over de druk die zijn maagdelijkheid hem oplegt. “Het voelt alsof ik een wedstrijd moet gaan spelen en iedereen wil dat ik die wedstrijd ga winnen. Maar wat als ik die wedstrijd verlies? Ik voel een enorme druk.”

Waarom heb je hier eigenlijk een film over gemaakt, Daan?

Je hebt 23% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc wils

  Beter maagd dan een draak van een vriendin aan de hand.

 • Johan Apatride

  Pff, het is gewoon het resultaat van de sociale druk en de media dat men "het" zo vroeg mogelijk moet doen. Ik ben 45, nog altijd maagd, gezond en lig er absoluut niet van wakker.

 • Mathieu Vandelook

  De maatschappij geeft ons dan ook een totaal verkeerd beeld over liefde met alle Disney films en romcoms. De harde waarheid is helaas dat er niet op elk potje, een dekseltje past.

 • Martin Essen

  Ach... ik ben inmiddels 40 en ook nog steeds maagd. Nooit seks gehad, enkel gezoend of wat knuffelen. Ervaar ik ook druk?! Nee man, het boeit me geen ruk! En anders was ik wel naar de hoeren gegaan.

 • Daiko Katana

  Ik snap de heisa niet. Ik ben er dubbel zo oud en heb het nog nooit gedaan. Wel kansen gehad, maar het is er nooit van gekomen. Druk heb ik nooit gevoeld, seks is iets tussen jou en je partner en het kan me dan ook geen bal schelen wat anderen er over vinden of denken. Het is niet omdat het alomtegenwoordig is, dat er vaste regels en richtlijnen voor bestaan.