Exclusief voor abonnees

Crossdressers: wie zijn ze en wat is het?

BURP, Johan Jacobs & NINA
Dragqueens of travestieten verkleden zich in het andere geslacht voor de show. Andere mannen doen het vanuit een erotische behoefte. Of als uitdrukking van hun genderidentiteit. Maar er zijn ook mannen die het af en toe leuk vinden om vrouw te zijn. Crossdressers, wie zijn ze? En wat drijft hen?

Bereidingstijd: paar uur  

Voor 1 persoon
• jurken
• pruiken & andere attributen
• hoge hakken
• (theater)make-up

De soorten

Pink Lady
Dit is crossdressing voor fun. Gewoon een stukje komedie en entertainment voor carnaval of een speciale gelegenheid. Vooral mannen grijpen graag de kans om zich als vrouw te verkleden. Deze vorm staat los van erotische en gender-gerelateerde vormen … Hoewel er natuurlijk ook overlappingen insluipen. Want je kan sociaal geaccepteerd uiting geven aan je behoefte om zo nu en dan vrouw te zijn. Ja, die voil janetten ...!

Golden Delicious
Een transseksueel in transitie zit in een ander lichaam dan hoe hij/zij zich voelt. Een man die zich vrouw voelt, of omgekeerd. Zij crossdressen in afwachting van hun voltooide operatie(s).

Royal Gala
Deze groep heeft de behoefte om zich af en toe als vrouw te uiten, zonder dat het iets zegt over hun geaardheid. Ze willen gewoon zo nu en dan hun vrouwelijk alter ego uitlaten en genieten van de blikken en het effect. Als ze zich verkleden, worden ze vaak ook een ander persoon. Van verlegen naar brutaal, van grijze muis naar diva. Vergelijk het met een braaf jongetje dat een stoere cowboy speelt, maar dan omgekeerd. De macho manager of voetballer die het ruwe inruilt voor zijde en zilveren pumps. Deze groep crossdressers kan op weinig begrip rekenen. Vaak verbergen ze hun behoefte voor hun partner uit schaamte of uit angst om hun relatie kwijt te raken. Net omdat deze groep zoveel onbegrip ervaart, lichten we nog even verder toe!

De misverstanden

Ze willen eigenlijk vrouw zijn. Net niet. Ze zijn dol op hun penis en hun mannelijkheid! De fun zit ’m net in het man-zijn en het dragen van vrouwenkleren tegelijk.

Ze vallen op mannen. Nope. Het gros is heteroseksueel, vaak zelfs getrouwd. Hun genot zit erin om te voelen hoe het is om sensueel de benen in panty’s te omhullen en ze sierlijk over elkaar slaan. Om te tippelen op hoge hakken, zichzelf op te tutten en te bewonderen in de spiegel. Zoals wij vroeger ‘prinsesje’ speelden.

Ze hebben het nodig als opwinding. Slechts bij een minderheid gaat het om een fetisj, en dan draait het om specifieke objecten of stoffen zoals latex, zijde, jarretelles of korsetten.

Enkel mannen doen het. Nee dus. Er bestaan ook vrouwelijke travestieten, maar die zijn minder zichtbaar. Een vrouw in een pak valt nu eenmaal minder op dan een man in een jurk.

Lees ook binnen HLN+ :

Seksuele voorlichting geven aan je kinderen, hoe doe je dat? Advies van peuter tot pubertijd

G-spot: zo verwen je dat fantastische plekje

Hoe vind je online de ultieme liefde?
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.