Celebs nemen het massaal op voor abortusklinieken in de VS

Lena Dunham op een conferentie van Planned Parenthood.
Twitter Lena Dunham op een conferentie van Planned Parenthood.
Planned Parenthood (PP), de grootste eigenaar van abortusklinieken in de Verenigde Staten, ligt onder vuur. Vorige week lekten video's uit waarin te zien is dat PP organen van geaborteerde kindjes verkoopt en dat is verboden in de VS. In de senaat gaan nu stemmen op om de subsidiëring van PP terug te trekken, en daar zijn onder andere heel wat celebs het niet mee eens.

In de beruchte video's onderhandelen undercover acteurs die zijn ingehuurd door de anti-abortus organisatie Center for Medical Progress met artsen van Planned Parenthood over de organen van geaborteerde baby's. Hoewel PP zelf stelt dat de 'weefsels' alleen voor wetenschappelijk onderzoek worden verkocht, eisten enkele Republikeinen als Jeff Bush en Scott Walker meteen een herziening van de overheidssubsidiëring van PP in de senaat.

Hoewel niemand deze praktijken van PP openbaar steunt, nemen bekende en minder bekende Amerikanen het toch massaal op voor de organisatie. Onder de hashtag #standwithPP uiten ze hun bezorgdheid over de gevolgen van het terugtrekken van de subsidiëring. Dat zou er immers voor zorgen dat het zelfbeschikkingsrecht van vrouwen ingeperkt zou worden en ongetwijfeld ook het sterftecijfer van vrouwen de hoogte induwen als abortussen niet meer voor iedereen een mogelijkheid zijn.

Een selectie uit het massale online protest.

💜 Show your support at istandwithpp.org #StandWithPP #ScarlettJohansson #ScarJo #plannedparenthood

Een foto die is geplaatst door null (@) op