Ga naar de mobiele website
^ Top

Britse legerkapitein kwam terug uit Afghanistan en werd een vrouw

Daily Mail U.K. op Twitter
De eerste Britse transgender in het leger is een feit. De 27-jarige Hannah Winterbourne werd geboren als een jongen en besloot om vrouw te worden nadat ze terugkeerde van een missie in Afghanistan. "Ik leefde een leugen", zegt ze.

Kapitein en officier Hannah Winterbourne werd geboren als jongen, maar is nu een vrouw. Ze startte als man bij het leger en promoveerde zelfs tot kapitein en officier. Nadat ze terugkwam van een missie in Afghanistan besloot ze om een vrouw te worden. Ze is nu de hoogst geplaatste transgender in het Britse leger.

Al op jonge leeftijd wist ze dat ze in het leger wilde. Maar als man voelde ze zich nooit goed in haar vel. "Ik speelde toneel. Ik was niet eerlijk tegenover mezelf. Ik zat echt in een strijd met mezelf. De maatschappij zegt dat jongetjes met auto's spelen. Ik voelde me nooit passen in die categorie, maar ik kon niet zeggen wat ik dan wel was. Toen ik ouder werd, staken die gevoelens steeds vaker de kop op. Ik begon meer te begrijpen over geslacht en wist: dit is niet juist voor mij, ik ben eigenlijk een vrouw."

De beslissing om een vrouw te worden was niet gemakkelijk voor Hannah. Ze was erg bang wat anderen zouden denken en zeggen, maar toen ze terugkwam uit Afghanistan besloot ze toch haar leven drastisch om te gooien. "Een tent delen met verschillende mannen in een woestijn deed me echt realiseren dat ik niet mezelf was", zegt ze. Ze begon een hormonentherapie, onderging operaties en verwijderde haar baard.

Toen ze werd geplaatst in North Yorkshire, leefde ze openlijk als vrouw. "Je weet niet hoe de wereld gaat reageren", zegt ze. "Ik had schrik dat mijn carrière bij het leger zou eindigen, maar ondanks dat het leger wordt gezien als mannelijk en archaïsch, blijkt er een speciaal beleid voor transgender mannen en vrouwen sinds 1999. Het leger is eigenlijk heel vooruitstrevend."

"Nu mijn lichaam zo veranderd is, zien mensen mij als vrouw en behandelen ze me ook als vrouw. Dat geeft me zelfvertrouwen", besluit Hannah blij.

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug