Brandweer Londen vreest 'Fifty Shades'-effect met seksincidenten

De brandweer vreest dat de film veel mensen ertoe zal aanzetten te experimenteren met handboeien en ander SM-tuig, wat al eens tot seksincidenten kan leiden.
Kos De brandweer vreest dat de film veel mensen ertoe zal aanzetten te experimenteren met handboeien en ander SM-tuig, wat al eens tot seksincidenten kan leiden.
De brandweer van Londen vreest dat ze na de première van de film 'Fifty Shades of Grey' vaker voor speciale gevallen zal moeten uitrukken. "Er schijnt een Fifty Shades-effect te zijn", zei Dave Brown van de Londense brandweer. Meer mensen dan anders zouden seksspelletjes met handboeien of kettingen uitproberen. "De film kan ertoe leiden dat meer mensen zichzelf niet meer kunnen bevrijden", klinkt het in een mededeling.

In de film wordt een studente door de schatrijke ondernemer Christian Grey in de wereld van het sadomasochisme geïntroduceerd.

Sinds de verschijning van de roman van E.L. James in 2011 moest de brandweer van Londen 90 mensen van handboeien bevrijden. In enkele gevallen moest de brandweer uitrukken voor ringen die vastzaten aan mannelijke geslachtsdelen.

Op Twitter geven de brandweerlui een paar praktische tips. Een daarvan luidt: "Hou de sleutels bij de hand". Een andere: "Gebruik je gezond verstand". De brandweer kondigt ook aan dat ze de eventuele seksincidenten op hun Twitter zullen melden.