Bijna helft van vrouwelijke millennials geniet niet van seks

Getty Images
Uit een grootschalig onderzoek van de Britse overheidsinstelling Public Health England blijkt dat de helft van de vrouwen tussen 25 en 34 in Groot-Brittannië niet tevreden is over haar seksleven. Dat schrijft de BBC.

Er is al veel geschreven over het seksleven van de jongeren van Generatie Y, geboren tussen 1981 en 2000, ook gekend als 'millennials'. Ze hebben minder seks, ze doen niet aan onenightstands maar aan several-night-stands en ze verkiezen swipen op Tinder boven een vaste relatie.

Uit het onderzoek van de Public Health England, waarvoor 7.300 vrouwen werden ondervraagd, blijkt nu ook nog eens dat 49% van de dames onder de 34 helemaal niet tevreden is over haar seksleven. De grootste zorg blijkt een ongewenste zwangerschap vermijden. Ook de schrik om soa’s te krijgen zit er dik in, net als omgaan met menstruatiepijnen.

Hoe ouder vrouwen worden, hoe meer ze tevreden zijn over hun seksleven, blijkt uit de studie. Meer dan twee derde van de vrouwen tussen 55 en 64 is tevreden over wat er zich tussen de lakens afspeelt.

Voor de studie werden alleen vrouwen boven de 16 uit Engeland ondervraagd. 65% van hen gaf aan de laatste maand seks gehad te hebben. In een vaste relatie of los. 12% had de laatste drie maanden seks gehad. Het overgrote merendeel maakt gebruikt van anticonceptiemiddelen, blijkt ook nog uit de studie. Een derde gebruikt een spiraaltje, nog een derde zit aan de pil. Ook condooms zijn nog steeds populair. 

Millennial love stories

Benieuwd naar de seks- en relatieverhalen van de beruchte millennials? Wij interviewden een paar van hen erover een tijdje geleden. Annelies haar relaties duren bijvoorbeeld nooit langer dan zes maanden, Ann werd verliefd op de jongen met wie ze een affaire had, Lisanne leerde de liefde van haar leven kennen op Tinder en Marjolein vertelt over haar eerste lesbische gevoelens.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Els De Baecker

  Daarmee dat ik goed in de markt lig bij de jonge ventjes ;)

 • Nils De Vriendt

  Hoe ouder de vrouwen, hoe gelukkiger over hun seks leven. Hoe minder seks ze hebben en er toch tevreden mee zijn

 • DIRK VAN DESSEL

  Wacht, ik zal eens afkomen, maar niet meer dan 10 per dag, ik heb ook nog tijd nodig om pinten. te gaan pakken.

 • Andy De Schieter

  Als je jong bent denk je dat je niet zonder seks kunt en al zeker niet als je pas samen bent, naarmate je ouder wordt weet je dat het allemaal overroepen is.

 • rudolf jacobs

  engeland is nogthans koploper in vreemdgaan als je de kranten daar leest,zowat iedereen huppelt met iedereen daar zeker als ze thuis hun zin niet vinden,en dat geld voor mannen zowel als vrouwen ,lees and deidre problems in the sun dag dagelijks 10 tal verhalen en vragen al jaren aan een stuk