Ben jij ook slachtoffer van deze vervelende datingtrend?

Thinkstock
Jullie zijn al enkele maanden gelukkig samen en tot hiertoe is er geen vuiltje aan de lucht. Jij hebt hem inmiddels voorgesteld aan al je vriendinnen en familie, want als het van jou afhangt is hij de ware. Maar neemt hij jullie relatie wel even serieus? Indien jij voor zijn vriendenkring nog steeds onbestaand bent, kan je maar beter je ogen goed openhouden, want misschien is hij je wel aan het stashen.

Alles mag dan van een leien dakje lopen, het knaagt dat hij nog nooit de moeite heeft gedaan om je voor te stellen aan zijn sociale kring, en stilaan vrees je dat hij iets verbergt, namelijk jou.

De Britse krant Metro noemt het 'stashing', Engels voor 'iets bewaren op een geheime plek', een fenomeen dat vroeg of laat heel wat mensen die in een nieuwe relatie stappen treft. Je partner, de zogenaamde stasher, kiest er voor om (in tegenstelling tot jou) niet met jullie relatie en jou naar buiten te komen. 

Wie slachtoffer is van deze vervelende datingtrend verspilt beter geen tranen aan de verloren liefde, want de kans is groot dat jouw 'ware' er hier en daar nog een relatie op na houdt met wie hij een toekomst aan het aftasten is.

Ontmasker de stasher

Betrap jij je partner op stashing? Dan is het hoog tijd om hem op het matje te roepen. Vraag hem op de man af waarom hij je verbergt. Komt hij met matig smoesje of schuift hij de schuld in jouw schoenen? Houd voet bij stuk en blijf doorvragen tot de waarheid naar boven komt. Heb je geen zin om nog tijd en energie in deze relatie te investeren? Dan is de enige optie hem aan de deur zetten. Misschien een beetje drastisch, maar dan loop je in ieder geval niet het risico dat je aan jezelf begint te twijfelen of het probleem écht aan jezelf toewijd.