Ga naar de mobiele website
^ Top

Belg besteedt slechts 30 minuten per week aan seks

Thinkstock
Volgens een Europese enquête besteden de Belgen niet veel tijd aan hun seksleven. Ze zouden gemiddeld maar twee keer seks hebben per week. De vermoeidheid en een drukke agenda zijn daarvoor de grootste schuldigen.

Maar dat is niet het enige. Er blijken ook veel mannen te zijn die allerlei excuses uitvinden om geen seks te hebben met hun partner. Dat komt omdat ze bang zijn dat ze niet aan de eisen kunnen voldoen.

Meer dan een kwart (28 procent) van de ondervraagde mannen is zelfs bang dat hij geen erectie kan krijgen. Velen lijken zich daarvoor te schamen, want maar weinig mannen doen een beroep op een dokter voor hun probleem. Slechts 13 procent bekende namelijk medicijnen te nemen om een erectiestoornis te verhelpen.

Professor Claes van de kliniek Saint-Jean in Brussel en het UZ Leuven: "Erectieproblemen hebben nochtans een grote impact op het seksuele welzijn van zowel de man als de vrouw. Bij de twee partners hangt de seksuele bevrediging in grote mate af van de erectie van de man. Dat is de sleutel tot seksuele tevredenheid." Wie problemen heeft, zoekt dus beter hulp.

Meer over


Meld een bug