7 seksclichés over mannen en wat ze er echt van denken

Mad Men
Seks hebben met een man is één ding; er met hen over praten is iets helemaal anders. En dus doen er heel wat clichés de ronde over wat mannen nu precies willen en leuk vinden in bed. De Duitse schrijfster Jana Förster voerde voor haar boek 'Let's talk about Sex!' uitgebreide gesprekken met 51 mannen en hielp zo wat misverstanden de wereld uit.

Over blowjobs
"Wij vrouwen zijn ervan overtuigd dat we heel goed zijn in blowjobs", aldus Förster. "De meeste mannen vinden echter dat het veel beter kan bij de meesten, maar durven er weinig van te zeggen." Volgens haar zijn amper 3 op de 500 vrouwen écht goed in de praktijk. Het probleem? "We vinden het niet leuk, het is een opdracht voor ons. We zouden het moeten aanpakken zoals we zelf verwend willen worden." Jana kon drie gouden tips uit de gesprekken halen: "Geen tanden, niet te veel speeksel en veel passie."

Over lingerie
Een pikant setje kan geen enkele man versmaden, toch? "Toch maar best mee opletten", vindt Förster. "Ik kon me na de gesprekken niet van de indruk ontdoen dat vrouwen dat gebruiken om zichzelf op te waarderen." Volgens Jana vinden mannen vrouwen die zich goed in hun vel voelen aantrekkelijk, ongeacht wat ze aanhebben. "Als je man je lingerie geeft, zou ik toch twee keer nadenken. Dat betekent vaak dat ze het huidige seksleven saai vinden."

Over triootjes
Dames, met wie je ook samen bent, de kans dat hij droomt van een trio met twee vrouwen is zeer groot. Maar Förster geeft je ook meteen het beste argument om het bij zijn fantasie te laten: "De meeste mannen die een triootje beleefden, vonden het beeld ervan veel mooier als de realiteit. Ze vonden het nogal afmattend."

Over seks zonder liefde
Het is een groot cliché dat mannen perfect seks kunnen hebben zonder gevoelens, terwijl vrouwen daar niet goed in zijn. Het eerste deel van die stelling is inderdaad waar, aldus Förster. "Maar er is meteen ook goed nieuws: seks met iemand die ze vertrouwen en waarvoor ze kunnen vallen, vinden ze beter." Of zoals een van de mannen het omschreef: goede seks gepaard met liefde, dat is zoals met een Porsche in de lente rijden.

Thinkstock
Thinkstock

Over trouw
Förster windt er geen doekjes om: "Monogamie werkt niet. De meeste mannen zijn wel trouw, maar niet gelukkig. Als ze er zeker van konden zijn dat ze nooit ontdekt worden, zou 50 van de 51 mannen vreemdgaan."

Over borsten en billen
Wanneer mannen een vrouw ontmoeten, vallen de billen en de borsten hen het eerst op. "Maar de billen zijn daarbij vaak belangrijker dan de borsten", aldus Jana. "Mannen vinden het belangrijk dat de achterkant van een vrouw er goed uitziet." Waarom precies konden de mannen zelf niet verklaren. "Ik vermoed dat dit evolutionaire redenen heeft."

Over standjes
Moeten we allemaal de Kamasutra in huis halen? "Helemaal niet", aldus Förster. "Seks hoeft voor mannen helemaal niet op gymnastiek te lijken." Missionarishouding vinden de meeste mannen best goed, maar ze worden pas echt gek als de vrouw bovenaan plaatsneemt. "Voeg daar nog 'op zijn hondjes' aan toe, en het plaatje is compleet."