7 dingen die even erg zijn als overspel

Thinkstock
Vreemdgaan is in veel gevallen de doodsteek voor een relatie, maar het is lang niet de enige reden waarom mensen uit elkaar gaan. Op sociaalnetwerksite Reddit verklappen mensen wat hun relatie echt op de klippen deed lopen. Wij zetten de meest voorkomende op een rij.

1. Liegen
Eerlijkheid is een van de breekpunten in een relatie. Als mensen erachter komen dat hun partner niet helemaal open is over bepaalde dingen, of zaken achter de hand houdt, vinden ze dat vaak een reden om de relatie stop te zetten. Ook al is de reden van de leugen vrij onschuldig.

2. Afwezig zijn
Of het nu gaat over lichamelijk contact of gewoon een degelijk gesprek, mensen verkiezen relaties waarin hun partner ook echt aanwezig is. Fysiek, maar ook zeker mentaal.

3. Slechte communicatie
Praten is enorm belangrijk in relaties, klinkt het cliché. En met reden: veel relaties lopen stuk op een gebrekkige communicatie. Hoe kan je anders elkaar beter leren kennen en op dezelfde golflengte blijven?

4. Koppigheid
Natuurlijk is het belangrijk om je eigen mening te hebben (en te geven), maar een relatie betekent ook compromissen sluiten. Als een persoon altijd zijn poot stijf houdt en de andere moet inboeten, zal dat op termijn beginnen schuren. En als jullie alletwee te koppig zijn om toe te geven, dan is die relatie zeker geen lang leven beschoren.

5. Vitten over kleine dingen
Niemand vindt het fijn als die wc-bril altijd omhoog blijft staan en je elke keer moet zagen om het vuilnis buiten te zetten, maar het geklaag over onbenulligheden blijkt een enorme irritatiefactor in relaties. Af en toe zal je dingen moeten laten gaan, wil je niet dat jullie voortdurend ruzie maken.

6. Gebrek aan respect
Een van de grootste breekpunten: iedereen wil het gevoel hebben dat hij gerespecteerd wordt zoals hij is, en zeker door je partner. Met een neerbuigende houding en weinig respect zal je relatie niet lang overleven.

7. Jaloezie
Last but not least: jaloezie. We zagen al dat eerlijkheid een breekpunt kan zijn, en vertrouwen is dat evenzeer. Wie er niet op vertrouwt dat zijn partner hem niet zal bedriegen, zal nooit een stevige relatie kunnen opbouwen.