5 romantische reistips voor verliefde koppels

Photo by Caleb Ekeroth on Unsplash
Jullie zijn dolverliefd en onafscheidelijk. Je kan niet van elkaar afblijven en hebt er eigenlijk genoeg aan om een hele dag in elkaars ogen te staren. Dan zijn dit 5 trips die je nu eens samen moet ondernemen (en 3 die je maar beter niet doet).

1. In de auto slapen

Huur of leen een camionette. Gooi wat slaapgerief, een thermos warme koffie en wat kleren in de koffer en rij het avontuur tegemoet. Onderweg slaap je in de auto. Jullie zien elkaar nog dolgraag, dus het gebrek aan private space is net een pluspunt. Parkeer je wel op mooie plekken, niemand houdt van een trieste truckersparking.

Ga naar: Scandinavië, want daar mag het. Italië, want daar heb je de ideale catering: pizza!Ergens onderweg...in Zweden
rv Ergens onderweg...in Zweden
rv

2. You'll always have Paris

Maak een herinnering die jullie nooit vergeten en waar je met heimwee aan kan terugdenken als het eventjes moeilijker gaat. Parijs heeft altijd nieuwe buurten die je wil ontdekken. Je hoeft niet eens de Eiffeltoren op, hoor. Verdwaal er gewoon in de straatjes. Drink rode wijn, eet stokbrood met brie en luister naar Franse chansons.

Ga naar: Coq hotel, helemaal Frans, helemaal chic.

C.O.Q Hotel Paris

3. Drink met je billen bloot...

melk uit een kokosnoot. Tropische bestemmingen zijn altijd goed voor de liefde. Zon, zee, warme huid en de geur van zonnemelk en zoete vanille. Kan het hemelser? Blijf weg van drukke stranden, maar ga op zoek naar jouw eigen private beach. Dat doe je vaak door een beetje van de toeristische plekken af te dwalen.

Ga naar: Bali (het noorden), Sri Lanka, Costa Rica, Kaapverdië...

Private beach
rv Private beach

4. In hetzelfde schuitje

Het heeft iets van een eerste test: zijn jullie klaar voor het huwelijksbootje? Samen dezelfde kant op roeien zonder te kapseizen, dat is alvast de bedoeling. Met een boot raak je op de meest stille, wonderlijke, afgelegen plekken. Extra bonus: misschien kan je op een afgelegen plekje naakt het meer in springen (even checken wat er zwemt natuurlijk).

Ga naar: Noorwegen, Canada. Gewoon de Lesse afvaren, it just doesn't do the trick.

You rock my boat
kos You rock my boat

5. Go glamping

Wel de buitenlucht, de krekelgeluiden om bij in slaap te vallen en de heerlijke sterrenhemel. Niet de muggenbeten en pijnlijke rug bij het opstaan. Glamping brengt het beste van een nachtje kamperen en een nachtje in een mooie kamer bij elkaar.

Ga naar: Casa di Laila in Spanje, prachtige tenten, mooi zwembad, heerlijke temperaturen.

Sweet dreams
rv Sweet dreams

En dit doe je maar beter niet....

1. Een all-in met kinderdisco:
Jullie toekomstige kinderen zullen vast prachtexemplaren zijn, die niet plassen in het zwembad, hun drankjes omstoten op jouw handdoek of het hele ontbijtbuffet bij elkaar gillen.

2. Een cruise:
Ooit al eens zeeziek geweest? Helemaal niet sexy. Echt niet.

3. Een huttentocht:
Heel erg mooi, zo'n tocht. Je ziet prachtige dingen, je bent een tijdje helemaal afgesloten van de rest van de wereld, je werkt aan je conditie...en je slaapt in muffe berghutten tussen veel - heel veel - bergbottines en snurkende mannen.