5 manieren waarop millennials en generatie Z verschillen tussen de lakens

Getty Images/iStockphoto
Millennials en generatie Z’ers mogen dan wel vlak na elkaar geboren zijn, over sommige zaken raken ze het niet eens. Whatsapp of Snapchat? Facebook of Instagram? Maar een van de grootste verschillen waar niet meteen aan gedacht wordt, is wat de voorkeur van deze twee groepen is tussen de lakens. 

Het SKYN Condoms Sex & Intimacy onderzoek ondervroeg dit jaar 2.000 volwassenen (18-22) die deel uitmaakten van generatie Z of millennial waren. Millennials zijn geboren tussen 1980 en 1995, Z’ers zijn tussen 1995 en 2010 geboren. Het onderzoek vond plaats de Verenigde Staten en Canada. 

Het onderzoek brengt veel verrassende weetjes aan het licht, zoals dat de meeste ondervraagden zo’n 3 keer per week masturberen en dat 50% van de mensen al eens pikante berichtjes stuurden via Instagram. Maar er waren ook enkele grote verschillen te zien tussen de twee groepen. 

1. Gen Z gebruikt vaker condooms

Ze mogen dan wel jonger zijn, de millennials kunnen nog iets van hen leren. Zo’n 65% van de generatie Z ondervraagden gaf aan altijd een condoom te gebruiken, terwijl maar 54% van de millennials dat doet. 

2. Gen Z zou minder snel sociale media opgeven 

Wat zou je kiezen: seks of sociale media? Zo’n vraag doet al snel denken aan wat cafépraat maar het antwoord was wel verrassend. 67% van de millennials, de oudste groep, gaf aan eerder een jaar zonder sociale media te willen doen dan zonder seks. Bij de generatie Z’ers was dat maar 55%. 

3. Generatie Z begint er vroeger aan

De gemiddelde leeftijd waarop generatie Z’ers voor het eerst seks hadden was 16 jaar. Bij de millennials lag dat een tikkeltje hoger en was het gemiddelde 18 jaar. 

4. Millennials doen minder vaak alsof ze een hoogtepunt bereiken

Gen Z mag dan wel vroeger beginnen, ze doen ook meer alsof. 10% van de jongste groep gaf aan continue orgasmes te faken, amper 6% van de millennials doet hetzelfde. 

5. Gen Z zou sneller een trio hebben 

Wanneer het op een ménage à trois aankomt, stond geen enkele generatie te springen. Al stond de jongste groep wel wat meer open voor een experiment: 42% zou het overwegen. Bij de millennials was dat maar 30%. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Niko Karavas

  Tussen de lakens is het tussen uw 20 en uw 55 jaar voor elke generatie hetzelfde, en vanaf 55 is het terug naar af, dat kan ik de millenias nu al zeggen.

 • Rita Ghessaf

  Als je dit jaar (2019) mensen tussen 18 en 22 jaar oud ondervraagt, dan hebben ze dus geen enkele Millennial ondervraagd want de jongste zou in 1997 geboren zijn...

 • Niels Vanderhoogen

  Ik moet zeggen dat ik generatie X altijd geëxperimenteerd heb met sexy. Ik denk wel meer dan Gen Z en de millennials. Ik denk dat menig X-er dit kan beamen.

 • daniel van de vondel

  Al die flauwekul over millennials, generatie Z, 50-plussers ea. generatiecategorieën dragen enkel bij tot meer polarisatie. Er zijn zelfs werkgevers die bijscholingen organiseren om toe te laten dat verschillende generaties elkaar beter begijpen. Wellicht allemaal goedbedoeld maar totaal overbodig. Vanuit marketing oogpunt kan ik die differentiatie nog begrijpen maar als het interrelationele interacties betreft is het gewoon een kwestie van geven en nemen en onderling respect.