3 op 4 Belgische vrouwen drinken wél graag bier

Thinkstock
In de Belgische cafés heerst nog steeds de overtuiging dat mannen bier drinken en vrouwen (schuim)wijn of een zoete cocktail. Onzin, blijkt nu. Volgens een onderzoek van AB InBev drinkt drie vierde van de vrouwen graag bier.

We hebben het zelf al meegemaakt: tijdens een afspraakje bestelden wij een biertje, terwijl onze date - die keelpijn had - voor thee ging. Toen de ober even later de drankjes kwam brengen, werd het bier zonder nadenken voor de man neergepoot terwijl de kamillethee voor onze neus terechtkwam. De verbazing van de ober toen we hem terecht wezen, was best amusant.

En we zijn duidelijk niet alleen in deze situatie: volgens een experiment van AB InBev geven obers systematisch het bier aan de man. Niet minder dan 34% van de Belgische vrouwen en 54% van de mannen maakte deze situatie al mee.

Het cliché dat vrouwen geen bier drinken, blijft dus hardnekkig bestaan, ook al spreken de cijfers dat tegen. Vandaag drinken drie op vier (72%) Belgische vrouwen bier, waarvan ruim een derde (39%) minstens één keer per week. Eén op tien drinkt vandaag de dag wél bier, terwijl ze dat vroeger nooit of zelden deden. De reden daarvoor? De steeds grotere keuze aan bieren en diversiteit aan smaken.

Vrouwen verkiezen bier zelfs boven schuimwijn en champagne, maar ze verkiezen wel de zoete soorten. 73% van de dames verkiest een zoet biertje boven pils of speciaalbieren.