12 dingen waar vrouwen beter in zijn dan mannen

Thinkstock
Elke vrouw heeft wel eens een discussie met een mannelijke vriend of collega over welk geslacht nu eigenlijk het sterkste is. Om je in die discussie een aantal extra argumenten te geven, zetten we een aantal dingen op een rijtje waarvan onderzoek bewezen heeft dat wij er beter in zijn.

1. We leren beter
Volgens een studie van de University of Georgia en de Columbia University zijn vrouwen betere leerlingen. Op het werk zal je een nieuwe taak dan ook beter begrijpen dan je mannelijke collega. Bovendien zijn vrouwen ook aandachtiger, flexibeler en georganiseerder.

2. We zijn slimmer
Volgens een reeks wereldwijde IQ-testen van wetenschapper James Flynn hebben vrouwen een hoger IQ dan mannen. En dat maakt ons dus slimmer.

3. We zijn properder
Het bureau van de gemiddelde man is smeriger dan dat van zijn vrouwelijke collega's, zo blijkt uit een studie van de San Diego State University. Het gaat om 10 à 20 procent meer bacteriën, volgens experten omdat mannen minder hygiënisch zijn.

4. We zijn beter in sollicitatiegesprekken
Vrouwen kunnen beter omgaan met de stress van een sollicitatiegesprek, zo leerden we uit onderzoek van de University of Western Ontario. Vrouwen hebben op voorhand wel meer stress, maar zijn op het moment zelf kalmer. Waarom? Omdat wij ons beter voorbereiden op het gesprek.

5. We zijn knapper
Een recente studie onthulde dat vrouwen evolutionair gezien steeds knapper worden, terwijl mannen hetzelfde blijven. Dat komt omdat aantrekkelijke vrouwen 16 procent meer kinderen hebben dan 'gewone' vrouwen. Bovendien hebben mooie mensen 36 procent meer kans op een dochter als eerstgeborene. Dat zou voor meer mooie vrouwen zorgen dan in de vorige generaties.

6. We overleven meer auto-ongevallen
Het is erg, maar wel waar: mannen hebben 77 procent meer kans om te sterven bij een auto-ongeval dan vrouwen. Dat blijkt althans uit een studie van de Carnegie Mellon University.

7. We vinden beter troost
Een enquête bij 2.000 mensen onthulde dat vrouwen veel meer geneigd zijn om te praten over hun problemen dan mannen. 53 procent van de vrouwen zoekt troost bij vrienden als haar iets dwarszit, ten opzichte van slechts 29 procent van de mannen.

8. We eten gezonder
Vrouwen kiezen veel gezondere voedingsmiddelen dan mannen, zo blijkt uit een onderzoek van de University of Minnesota bji 14.000 mensen. Terwijl mannen vooral kiezen voor diepgevroren pizza's en rood vlees, leggen vrouwen meer fruit en groenten op hun bord.

9. We hebben een sterker immuunsysteem
Heb je je ooit al afgevraagd waarom mannen zich gedragen als baby's als ze ziek zijn, terwijl vrouwen sterk blijven? Dat komt omdat we een sterker immuunsysteem hebben, met oestrogeen als geheim wapen. Dat helpt vrouwen bij het bestrijden van infecties, zo bleek onlangs uit onderzoek van de McGill University.

10. We leven langer
Van alle 100-plussers ter wereld is 85 procent vrouwelijk, zo staat te lezen in de New England Centenarian Study. In het algemeen leven vrouwen ook 5 à 10 jaar langer dan mannen.

11. We zijn betere managers
Dat is een controversiële stelling, maar een heleboel experten zijn er alleszins van overtuigd dat vrouwen betere bazen zijn dan mannen. Dat komt omdat ze beter kunnen luisteren, problemen oplossen en multitasken. En dat zorgt ervoor dat de werknemers gemotiveerd blijven.

12. We maken betere investeringen
Volgens een studie bij 100.000 mensen brengen de investeringen van vrouwen meer op dan die van mannen: 18 procent ten opzichte van 11 procent. Dat is waarschijnlijk omdat vrouwen voorzichtiger zijn en langer nadenken over hun beslissingen.