Exclusief voor abonnees

“Zo spannend had ik het zelfs op de middelbare school niet meegemaakt”

Corine Koole interviewt over de raadselen van passie en affectie

Thinkstock
Hannes (58) ontmoette haar in de cursus. Een getrouwde vrouw. Na vijftig berichten heen en weer op één dag vond hij dat het genoeg geweest was. Ze spraken af, voor een ontbijt in Ikea.

“Tijdens de les legde ze haar arm tegen de mijne en bleef strak voor zich uit kijken. Een beetje verlegen en om te zien of ik me de opzettelijkheid van haar aanraking ­verbeeld had, schoof ik mijn arm wat opzij. Zij reageerde onmiddellijk door de hare mee te schuiven. Het was absurd. We waren een man en een vrouw van middelbare leeftijd die elkaar nog maar een paar weken eerder hadden leren kennen in ­ditzelfde klaslokaal. Zo stiekem en spannend had ik het zelfs in mijn jongensjaren op de middelbare school niet meegemaakt, en nu ik volwassen was en een serieuze training deed met rollenspelen en alles erop en eraan, leek het of ik in brand stond. Later, op weg naar huis, in de file op de snelweg, appte ik een beetje onhandig ­misschien, omdat ik de taal van het verleiden niet meer beheers: ‘Het is maar goed dat ik geen gloeilamp vasthield, die was beslist gaan branden’”.

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Brent Van Renterghem

  De nerd en de seut aan het werk, arm tegen arm seg... Spannend!!!

 • Artuur Lemmens

  @ Marc Spandel, inderdaad. Als de commerce maar draait op kap van de sukkelaars en gedupeerden

 • Jos Vervoort

  Welke film was dat? Want dit lijkt me totaal belachelijk gedrag.

 • chris hellemans

  Als je in uw leven niet veel hebt meegemaakt dan gaat het zo he ... Typisch het syndroom van verliefd zijn 15/16 jaar een partner en met den tijd barst de bom toch. Een normaal mens is niet monogaam ...

 • Marc Spandel

  Steeds meer proberen de media 'de mensen' aan te zetten tot beestachtig gedrag. Ontrouw promoten, partnerruil promoten, homoseksualiteit promoten, daten promoten, allerlei commerciële feestdagen promoten, scheidingen promoten enz. Het enige dat NIET gepromoot wordt is de liefde, de trouw, de genegenheid, het zélf genieten van de eigen centjes enz. Dit noemt 'economie'!