"We konden niet onder ogen zien dat we op een einde afstevenden"

Corine Koole interviewt over de raadselen van passie en affectie

Getty Images
Carol, 39, telde dagelijks haar zegeningen – mooie man, fijn gezin, groot huis – maar gelukkig werd ze er niet van. Pas toen ze verliefd werd op een man die ze op een schoolplein had ontmoet, zag ze het onder ogen: haar huwelijk was voorbij.

Vaak dekte ik de tafel en zei mijn man: ‘Waarom heb je de kaasschaaf niet gepakt?’ Hij zei ook regelmatig dingen als: ‘Restjes pasta moet je niet onder aluminiumfolie bewaren, want dan droogt alles uit.’ Dan verweerde ik mezelf en antwoordde: ‘Ik ben geen kind.’ Waarop hij zei: ‘Je gedraagt je als een kind.’

“Deze dialoog of een variant daarop draaiden we samen een paar keer per week af. Beiden hielden we ons voor dat die gesprekken werkelijk gingen over de manier waarop het huishouden gerund diende te worden: hij die zich zorgen maakte over de restjes in de koelkast en ik die er een punt van maakte dat iets minder orde ook wel kon. Als hij thuiskwam van zijn werk, en ik mijn best had gedaan om alles op te ruimen, wees hij beschuldigend naar de Lego-bouwwerken die nog op de grond stonden.

Je hebt 20% van dit artikel gelezen
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mady Vermeulen

  Wie geen respect voor zijn partner opbrengt maar hem voortdurend bekritiseert verliest hem. In dit geval haar, maar andersom kan ook.

 • Gertie Daerden

  Gelukkig zijn is ieders geboorterecht en de weg die iemand denkt hiervoor te moeten bewandelen, is zijn/haar eigen keuze en verantwoordelijkheid. Wanneer je in een relatie teveel van jezelf moet opgeven,als er teveel voorwaarden zijn, klopt het niet.

 • pat coens

  en als de verliefdheid overgaat stel je vast dat je het niet verdraagde van de een het nu moet verdragen van de tweede of je nu vrouw bent of man het gaat om wederzijds respect

 • Leo Duym

  Voor elke man, hoe graag hij zijn vrouw ook ziet, loert het gevaar van vreemdgaan. Hij is als een ex-drankverslaafde die levenslang uit de buurt moet blijven van plekken waar het scheef kan gaan. Helaas kies je er niet altijd zelf voor (een aangeboden baan die je niet kunt weigeren) en ook niet voor de vrouwelijke collega's met wie je moet samenwerken. Daarom: oordeel niet en gij zult niet geoordeeld worden.

 • René Mattyns

  Mooi huis, ne vent als meubelstuk of versiering, en dan tot de conclsusie komen dat het ook maar dat is