"Waarom ik één van de zeldzame vrouwen met een Ashley Madison-profiel was"

reuters
Het lekken van de gegevens Ashley Madison-gebruikers beheerst al wekenlang het nieuws. Voor velen was het niet echt verrassend dat slechts 5 procent van de gebruikers vrouwelijk is, overspelsites blijken vooral bij mannen populair te zijn. Eén van die enkele overspelige vrouwen legt uit waarom zij wel via het internet minnaars zocht.

De gevolgen van de hack van Ashley Madison zijn niet min: sinds de onthulling van miljoenen gebruikers zouden al twee ontmaskerde gebruikers zelfmoord hebbben gepleegd. Ook werd de eerste scheiding al aangevraagd. Een vraag die na de Ashley Madison-hack vaak gesteld werd: wat voor soort vrouw maakt een profiel aan op een overspelsite? Op de Amerikaanse blogsite XOJane getuigt een gebruikster waarom zij er wel op actief was. De vrouw in kwestie omschrijft zichzelf als dé Ashley Madison. "Ik was net de dertig gepasseerd toen ik in 2014 een account aanmaakte. In totaal heb ik met een zestal mannen afgesproken en ook seks met hen gehad."

De dertiger legt uit waarom ze overspelig was: "Ik was ongelukkig in mijn seksloze relatie omdat mijn partner met een depressie te kampen had. Toen we pas samen waren, hadden vier tot vijf keer per week seks, maar na een jaar daalde dat naar twee keer per maand. Mijn vriend stond onder enorme druk, hij combineerde zijn carrière met studies en hij kon duidelijk niet om met de stress. Maar ik zie hem zo graag. Onze seksleven gingen van kwaad naar erger, de pijnlijke uitdrukking op zijn gezicht tijdens vrijpartijen maakte duidelijk dat het steeds een vreselijke ervaring voor hem was. Ik heb echt gevochten voor onze relatie."

Ik ging vreemd omdat onze vrijpartijen een pijnlijke ervaring voor mijn partner werden

"Dan heeft net nog lang geduurd voor ik voor het eerst met een getrouwde man afsprak voor seks. Zo kon ik er tenminste zeker van zijn dat mijn minnaar discreet zou zijn en nooit verliefd op mij zou worden. Ik was niet op zoek naar een relatie maar wilde gewoon seks. Mijn hart behoorde nog altijd aan mijn partner toe, maar ik kon simpelweg niet met hem samen zijn op de manier die ik zelf wilde. Dankzij Ashley Madison kon ik toch mijn lichamelijke noden bevredigen, zonder dat iemand gekwetst raakte", aldus de vrouw.

"Elke man waar ik mee sprak op de overspelsite zei dat er heel wat niet-actieve profielen waren en dat er slechts weinig vrouwen ook echt wilden afspreken. Als je het e-mailadres van een partner of vriend vond in de Ashley Madison-lijst, dan is de kans groot dat er helemaal niets gebeurd is. Heel veel mensen hebben me aangeraden om mijn relatie op te geven, omdat mijn vriend niet samen in therapie wilde gaan. Maar ik wilde hem blijven steunen, hij is namelijk ook financieel afhankelijk van mij. Nu weet ik nog altijd niet hoe mijn relatie verder moet en of ik ooit nog zal afspreken met getrouwde mannen", besluit de wanhopige dame.

Als je het e-mailadres van een partner of vriend vond in de Ashley Madison-lijst, dan is de kans groot dat er helemaal niets gebeurd is.

I'm One of the Minority of Women Who Was Using Ashley Madison Before the Hack