“Schat, ik ga naar de voetbal kijken”: dit zijn de meest gebruikte excuses om vreemd te gaan

De meest voor de hand liggende excuses om vreemd te gaan worden het vaakst gebruikt.
Getty Images De meest voor de hand liggende excuses om vreemd te gaan worden het vaakst gebruikt.
Gaat je man vaak naar de voetbal kijken? Dan gaat hij misschien wel vreemd. Een studie van de Britse datingsite Ilicit Encounters, specifiek bedoeld voor affaires, toont aan dat dé populairste alibi’s die mensen in Engeland gebruiken om vreemd te gaan, de meest voor de hand liggende zijn. Mannen gaan zogezegd het vaakst naar de voetbal en vrouwen? Die trekken naar de sportschool. 

Ilicit Encounters ondervroeg 2.000 vrouwen en mannen naar hun meest gebruikte excuses om vreemd te gaan. Bij de mannen kwamen naast naar de voetbal gaan kijken, golf spelen, overwerken en iets drinken met collega’s het vaakst aan bod. Voor vrouwen stond naar de sportschool gaan op nummer één, gevolgd door een girlsnight met de vriendinnen. Maar ook vrouwen gebruikten overwerken vaak als excuus om een scheve schaats te rijden. 

Waarom de sportschool zo populair is bij vrouwen? “De fitness is een broeihaard voor affaires”, zegt IlicitEncounters.com seks- en relatie-expert Jessica Leoni in een interview met Metro UK.  “Mensen die vreemdgaan zijn vaak ook meer lichaamsbewust, en zullen dus extra aan hun lijf willen werken.”
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Philomena Vanderweyen

    Gewoon zeggen "schat ik zie je niet meer zitten" en zien wat de reactie is ,ken enkele vrouwen die gewoon bij"hun" man blijven om het comfortabele leventje verder te kunnen zetten.

  • DIRK VAN DESSEL

    "De aanhouder wint" zeg ik haar immer vooraleer overspel te plegen want het is toch een hobby als een andere. Er zijn er wel die sigarenbandjes verzamelen en postzegels.

  • Karel van Velzeke

    belangrijker dan uitvluchten zoeken zijn de oorzaken waarom ze ze het doen ...