"Nadat we ons 50-jarig huwelijk hadden gevierd, zei ze: ik wil van je scheiden"

Corine Koole interviewt over de raadselen van passie en liefde

Getty Images
Lucas (78) had het bij lange niet zien ­aankomen. Maar het gebeurde toch. Zijn vrouw vond het na een halve eeuw huwelijk genoeg geweest en vertrok. Een pijnlijke en vooral onlogische beslissing, vindt hij.

Een paar maanden nadat mijn vrouw en ik ons 50-jarig huwelijk hadden gevierd, zei ze: ‘Ik wil van je scheiden. Ik ga weg.’ Welk tijdstip of welke dag dat precies was, weet ik niet meer, alleen nog dat ik dacht dat ze een grap maakte. Ze zei: ik heb een waardeloos leven gehad en nu ga ik er iets van maken. Even daarvoor was onze dochter van 46 naar ons toe gekomen met dezelfde mededeling. Die had ik zien aankomen. Onze dochter deed alles in haar eentje, ze was kostwinner, ze zorgde voor de kinderen en kookte bijna iedere avond. 

Je hebt 14% van dit artikel gelezen
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Ja dit is van de eerste keer : boem Na 50 jaar helaas ... Hun verhaal was uit mss ?

 • Bert Van den bossche

  Als man zou ik 50 jaar allimentatie aanvragen... hehehe

 • Linda Wellekens

  Ik denk dat je in een huwelijk vooral niet te veel naar mekaar moet kijken, maar wel samen in de richting van hetzelfde doel; elk op zich met de talenten die men heeft. En dan is er zoiets als liefde : een mateloos respect voor de eigenheid van de ander en de bewuste keuze om de ander gelukkig te maken. Ik lees dat allemaal niet in dit verhaal.

 • dirk van hemelryck

  Als je daar 50j huwelijk moet over doen

 • René Lippeveld

  Na vijftig jaar ? Wel, mevrouw, als man heb ik daar niet veel begrip voor. Evenwel, het ga u beiden goed.