Exclusief voor abonnees

“Monogamie is ons opgedrongen”: psychologe schrijft boek over polyamorie

Pschologe Nathalie Cardinaels.
Pschologe Nathalie Cardinaels.
Wat hebben mensen gemeen met zeepaardjes, zwanen en stokstaartjes? We gaan overwegend monogaam door het leven - nochtans een uitzondering in het dierenrijk. Het hoeft dus niet te verwonderen dat polyamorie voor steeds meer Vlamingen een alternatieve relatievorm is. Psychologe Nathalie Cardinaels (39) schreef er een boek over. "Het grootste misverstand? Dat het alleen maar rond seks draait."

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Duncan MacLeod

  Eduardus, strikt monogaam zijn maar iedere dag verlangen en dromen van een ander is dat respect hebben voor u partner? 100% eerlijk zijn tegen uw partner, dat is respect hebben.

 • Raymond DEDEREN

  Men gaat te ver,polyamorie is voor mij gewoon een mooi woord voor hoererij.

 • johanneke li

  monogamie zorgt vooral voor een stabiele gezinssituatie terwijl polyamorie vooral goed is voor de seksbeleving. Met teveel partners kan de gezinssituatie maar moeilijk stabiel zijn. op zich, zolang men bij een partner blijft op vlak van gezin en verder uitfladdert moet perfect kunnen zolang de prioriteit bij het gezin ligt.

 • Duncan MacLeod

  Als je ziet in hoeveel relaties er al vreemd is gegaan, kan je niet anders dan concluderen dat monogamie niet natuurlijk is. Ik pleit niet voor polyamorie maar wel voor totale eerlijkheid in een relaties. Dan zouden er heel veel echtscheidingen en pijn en leed (ook bij de kinderen) bespaard kunnen blijven.

 • Eduardus Van de Weyer

  Monogamie is respect hebben voor je partner in goede en slechte tijden. Simpel toch?