Exclusief voor abonnees

“Mijn hele leven lang was ik een serieuze echtgenote geweest en waar had me dat gebracht?”

Getty Images
Corine Koole sprak met twee mensen die onder de zon smoorverliefd op elkaar werden. Hoe ging het verder? En hoe kijken ze daar nu op terug? Vandaag: Jeannine (61) en Aziz (30) en hun voorjaar van 2019.

JEANNINE

“In februari dit jaar was ik met vakantie in Marokko en werd ik verliefd op de kok die met ons meereisde door de woestijn. Of misschien moet ik zeggen: ik werd verleid, en daarna werd ik verliefd. Want tot het moment dat hij mij tijdens die voettocht door die enorme zandvlakte op de ochtend van Valentijnsdag een briefje in mijn hand duwde, had ik weinig oog voor hem gehad.

“We reisden met vijf Nederlandse vrouwen, een gids, de jongen die voor de dromedarissen zorgde en de kok. Het was nog maar kort na mijn afschuwelijke, onvrijwillige echtscheiding en daar in de Sahara was het of ik voor het eerst vrij was. Niet alleen van verdriet maar ook van sociale conventies. De kleuren van het zand, eerst beige, dan rood, de zonsopgang die zich altijd van het ene op het andere moment leek te voltrekken, de eindeloze verten en het gezelschap van die Marokkaanse mannen die alle aandacht die ze maar hadden gaven aan hun ogenschijnlijk eenvoudige taken, maakten dat alle zorgen veel verder leken dan vier uur vliegen.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Daniel Wouters

  Was ooit op reis in Tunesië,in het hotel waren ook twee dames die samen reisden, één deed het met de barman,de andere met de receptioniste,bij terugkeer in Zaventem stonden twee mannen hen te verwelkomen,ik wil maar zeggen er word wat afgewipt in die landen.

 • viviane van oosterwijck

  Fortuinzoekers * begin er niet aan

 • Bob Fréson

  Ge moet het goed opvatten en heel goed met mekaar overeenkomen. De helft van tijd doet mijn vrouw wat zij graag wilt, en de andere helft doe ik wat zij graag wilt. Is dat geen mooie overeenkomst. En ik denk dat het in vele huishoudens zo is.

 • Polutnik Ronald

  Die gast van dertig zal wel zeer stevig in zijn broek zitten , en dat trekt die zestig jarige dame ook wel lekker aan en meer niet.

 • Rudolphe V.DeBaere

  Hopelijk wordt deze vrouw niet wakker uit een droom met een kater want die droom zou dan wel een nachtmerrie kunnen zijn. Heel die familie houdt van haar, ook zijn wettige echtgenote. Ik zou graag eens weten of mevrouw goed in de slappe was zit.