Exclusief voor abonnees

“In een vorig leven met een ander was ik misschien boos geworden, maar nu dacht ik: met jou een vliegtuig missen is helemaal niet erg”

Foto ter illustratie.
Getty Images Foto ter illustratie.
Gedoe kennen ze niet, zegt Daan over zijn relatie die achteloos op Grindr begon, en na een koffietje pas echt van de grond kwam.

Daan (26)

“Het was op een doordeweekse dag in de universiteitsbibliotheek, nu bijna drie jaar geleden. Ik zat te werken aan mijn bachelorscriptie en ik merkte dat ik, na maanden zwoegen, mijn belangstelling voor het onderwerp begon te verliezen. Ik had op dat moment weinig om naar uit te kijken, want stel dat ik mijn scriptie tot een goed einde zou brengen, wat zou ik daarna dan doen. Een master of even iets totaal anders? Met een gewoontegebaar pakte ik mijn telefoon en klikte op Grindr, zoals anderen op hun favoriete kledingsite klikken. Een paar straten verderop bood de bezitter van een geweldig gespierde torso zich aan voor een date, een eufemisme meestal voor seks. Ik hoefde maar op te staan uit de bedompte studiezaal en bij hem aan te bellen en er wachtte mij iets wat in alle gevallen opwindender was dan mijn tafelblad met juridische boeken. 

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jonny Van den Bruel

    Zulke verhalen waren nodig in de jaren 50, 60, 70, 80. En ook vandaag nog. Zoveel verdriet zou achterwege gebleven zijn, niet alleen bij de 'anders geaarde', maar ook bij mensen die ongewild of onbewust 'gebruikt' werden, meegesleurd in je schijn-hetero zijn, waarvoor je jezelf echt mag vergeven. Bisschop in Rio, en nog veel te veel anderen, open je ogen en je hart: hou van deze liefdevolle mensen.