Exclusief voor abonnees

“In de ogen van mijn vrienden werd ik na mijn 35ste als single een steeds ernstiger geval. Alsof je er pas echt toe doet als je met iemand bent”

Corine Koole interviewt over de raadselen van passie en affectie

thinkstock
Voor Mira (38) was daten een noodzakelijk kwaad, tot ze een heel stuk in de dertig was. Ze zat liever in haar eentje naar series te kijken, lekker thuis. Die ene date, in dat saaie café, wou ze dan ook bijna afzeggen... 

“Ik vond daten altijd een vrij onzinnige opgave. Ik wist nooit hoeveel drankjes je geacht werd te drinken voor je met goed fatsoen weer kon vertrekken, en soms kwam het er dan ook maanden niet van, tot ik vond dat het tijd werd en ik een afspraak plande. Nooit meteen, altijd een paar weken later. Uitstellen. Zo liet ik mezelf zien dat ik echt actie ondernam om een man te vinden, en kon ik intussen avonden lang in mijn eentje op mijn eigen bank een serietje kijken.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bernd Vaes

  Daten helpt niets, letterlijk niets. Zoek een vrouw of man op gewone gelegenheden, niet op dating-oorden. En je zal vanzelf de ideale vinden.

 • Mario Van Holle

  Ja je moet volgens de maatschappij in het perfecte beeldje passen anders ben je vreem en hoor je er niet echt bij ! Beter single en gelukkig zijn dan met iemand samen zijn en het gevoel hebben dat je alleen bent

 • Eric De landtsheer

  'samenzijn' is een sociale druk opgelegd door maatschappij en religie. Je moet niet doen wat een ander doet door conditionering. Als je gelukkig bent alleen, ik heb er alle begrip voor.

 • Marc Van der Vloedt

  Blijkbaar veel verschillende begrippen van "single". Single willen zijn en blijven (doelbewust een zelfstandig leven leiden), single geworden (scheiding, dood partner, einde relatie) zijn of zelf versinglen (de vlucht vooruit voor alle verantwoordelijkheden...) en dan krijgt dat etiket echt de waarde dat er toe doet !

 • Hubert Wouters

  Ik ben ook single en voel mij daarin goed. Ik voel mij allesbehalve eenzaam. Waarom moet je een relatie hebben of getrouwd zijn. Als je je goed voelt met alleen te zijn is het toch goed. Niemand heeft zich daarmee te moeien, ook je vrienden of vriendinnen niet. Zij die gehuwd zijn, zijn ook niet altijd gelukkig.