"Ik voel me vies en beschaamd": meisje ontdekt per ongeluk wat mannen over haar schrijven

Eleanor ontdekte per ongeluk wat haar medestudenten over haar zeiden.
Facebook Eleanor ontdekte per ongeluk wat haar medestudenten over haar zeiden.
Eleanor Henry, een 22-jarige vrouw uit Melbourne, voelde zich misselijk worden nadat ze per ongeluk toegevoegd werd aan een groepsgesprek van mannelijke leeftijdsgenoten die ze amper kende. Zo ontdekte ze wat haar medestudenten over haar zeiden en vooral wat ze allemaal met haar wilden doen. En dat waren de meest vulgaire dingen.

De universiteitsstudente zegt dat ze slechts twee van de mannen vluchtig had gesproken toen ze haar per ongeluk toevoegden aan groepsgesprek op Facebook Messenger. Ze beseften namelijk niet dat Eleanor de voorgaande gesprekken die ze eerder hadden geschreven ook zou kunnen lezen. 

Een van de jonge mannen vroeg zijn vrienden hoe hij het meisje best zou benaderen. "Ik wil haar misschien een berichtje sturen. Wat zou ik zeggen?" Dan suggereert een andere: "Toon me het plekje dat je gebruikt om te plassen." Vervolgens delen ze een Facebookfoto van Eleanor en dan grapt één van hen over hoe hij haar op dat bed zouden smijten.

Het groepsgesprek waar Eleanor per ongeluk aan toegevoegd werd.
Facebook Het groepsgesprek waar Eleanor per ongeluk aan toegevoegd werd.

Vies en beledigd
De rechtenstudente vertelde aan de Britse krant The Sun dat ze slechts met twee van de jongemannen had gesproken. "Ik moest samen met hen een opdracht maken voor een cursus die we samen volgden. Maar daarnaast had ik nog nooit tijd met ze doorgebracht. De andere twee had ik zelfs nog nooit gezien. Gisterenavond kwam ik uit de douche en keek ik op mijn telefoon. Daar zag ik plots heel veel meldingen verschijnen. Toen ik ze opende ontdekte ik dat ik aan een groepsgesprek was toegevoegd. Mijn maag keerde op en ik voelde me misselijk worden. Het enige wat ik wilde doen was mijn gordijnen sluiten en me verstoppen. Meteen belde ik mijn zus voor advies. Ik voelde me vies, beschaamd en zo, zo beledigd."

Voor altijd een feministe
Het meisje deelde het gesprek op Facebook om mensen te tonen wat jonge vrouwen moeten meemaken op een dagelijkse basis. "Dit is waarom ik als een feministe in mijn graf zal gaan. We leven in 2016, laten we het nog eens hebben over gelijkheid. En voor jullie het vragen, ze hebben me per ongeluk aan hun groepsgesprek toegevoegd en ze beseften niet dat ik ook alle voorgaande berichten kon lezen. Intussen hebben de jongens zich verontschuldigd, maar ik vreesde dat één van de jongens dit incident als een mopje onder de mat wil vegen."

Eleanor wil door haar ervaring te delen lotgenoten steunen: "Mijn boodschap aan andere vrouwen is: doe niet alsof dit soort gedrag niks is, dat dit gewoon is wat jongens doen. We weten allemaal dat dit gedrag verkeerd is. We zijn geen voorwerpen, we zouden dit soort vernederingen niet meer moeten aanschouwen. Alle vrouwen moeten samen duidelijk maken dat dit soort uitspraken niet kunnen. Als jij hetzelfde hebt meegemaakt, weet dan dat je niet alleen bent. Maak er een punt van, want je zal gesteund worden."

Sinds Eleanor het voorval onthulde op Facebook, krijgt ze heel wat steun anderen die de gesprekken van deze mannen ook walgelijk vinden.

Eleanor Henry - Let's all wave hello to my fellow peers at... | Facebook


Video