Exclusief voor abonnees

“Ik schreef me in op de favoriete site van mijn man, en wachtte tot hij zou toehappen”

Corine Koole interviewt over de raadselen van passie en affectie.

Shutterstock
Amy, 52, zag met lede ogen aan hoe haar man er de ene affaire na de andere op na hield. Maar in plaats van verzuurd achter te blijven of uit te zijn op wraak, probeerde ze iets anders.

“Die ochtend zag ik op zijn telefoon een erotisch appje van ene Gigi, vast niet haar eigen naam. Het was een doordeweekse dag, de kinderen waren naar school en ik riep mijn man naar beneden. Aan mijn stem moet hij hebben gehoord dat het menens was, ook al leek hij zich van geen kwaad bewust. Ik wist al langer dat hij moeite had met monogamie, en eigenlijk was ik met die kennis altijd tamelijk ontspannen omgesprongen, maar waarom had hij mij dit niet gewoon verteld? Volledige huwelijkse eerlijkheid is misschien een illusie, maar als je niet langer weet wat er in elkaars hoofd speelt, van wie houd je dan?

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Catherine MISTIAEN

  Wees gerust. De moeder van zijn kinderen is voor een man véél belangrijker dan wildvreemde stoeipoezen. "ontspannen omgesprongen" is een goede houding vind ik. Een gedoogbeleid is soms beter dan nultolerantie ...

 • Michel Jacobs

  De meeste mensen trouwen veel te jong om alle consequenties van hun keuze te kunnen inschatten. Bij problemen is de kans dan ook groot dat er aan de andere kant helemaal niemand zit om het uit te praten of wat dan ook.En als er nu één ding is op deze planeet dat al duidelijk bewezen heeft geen moraal te hebben, is het wel religie.Sociologische studies in de States hebben aangetoond dat bij het wegvallen van autoriteit het moreel verval het ergst is in religieuze gemeenschappen.

 • Rayan El Arami

  Joan Lute, volledig akkoord. Dit getuigd ook van nul respect van de ene partner (in dit geval de man) voor de andere (in dit geval de vrouw). Als je het nodige respect voor elkaar niet op kan brengen, blijf dan single ipv de egoïst uit te hangen.

 • Carine Vanhassel

  Oei, dan zijn wij ouderwets, we zijn samen al 31 jaar gelukkig getrouwd. En er mogen nog jaren volgen. Trouw dan niet als je meerdere vrouwen of mannen nodig hebt.

 • Norbert Bauwens

  De dag dat de mensen hun geloof weggooiden hebben ze tegelijkertijd de morele waarden weggesmeten. Dat kan vanaf nu alleen maar slechter worden en dat merk je niet alleen in het huwelijk, of wat daar tegenwoordig moet voor doorgaan , maar in de hele samenleving. Niemand heeft nog respect voor iets of iemand. De enige belangrijke persoon is "IK"...………..