“Het is toch mijn zaak of ik het doe met één of zeventien mensen?” Belgen houden van vrije seksbeleving

Parenclubs en vrije seks: Marc Hendrickx, auteur van ‘Libertijns België’ licht tip van de sluier

ZEFA
Een vakantie zette schrijver en researcher Marc Hendrickx op het spoor van een universum dat groter is dan hij kon vermoeden: die van de Belgische parenclubs, privéseksfeestjes en Eyes Wide Shut-events. “Ik was verbaasd over de openheid ervan en erdoor gefascineerd. Na me er grondig in te verdiepen, luidt mijn conclusie: Belgen houden van libertijnse seksbeleving.” Wie dacht dat Belgen preuts waren heeft het dus bij het verkeerde eind.

Hendrickx deed die vakantie per toeval Cap d’Agde aan de Franse Méditerranée aan, waar hij op een terrasje opvallend veel Vlaams en Waals hoorde. Bleek dat er op de naturistencamping ongelooflijk veel Belgen zaten die zich met veel enthousiasme in het vrije seksleven gooiden. 

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Andy Verachtert

  Het is dan uw zaak + de zaak van 17 andere mensen.

 • Willem Pots

  dankzij de "sociale" media wordt sociaal contact steeds oppervlakkiger en is een diepgaande relatie steeds moeilijker op te bouwen. Dus sex voor de fun is een gemakkelijke lustenblusser.

 • Paul Vanmaldeghem

  Een uitwassen van onze "alles moet kunnen" maatschappij waarin er nog nauwelijks respect is voor de medemens.

 • Marc Spandel

  Natuurlijk, iedereen doet wat hij of zij graag doet, maar dan moet je achteraf niet de onschuldige 'sukkelaar' uithangen die een soa, keelkanker enz. heeft opgelopen en/of wegens dit verleden geen 'serieuze' partner kan vinden en/of eenzaam moet sterven met een vroegtijdig en sterk afgeleefd (afstotelijk) uiterlijk als gevolg van je gedrag.

 • guy vermeulen

  de meeste jongeren hebben tegenwoordig minstens twintig bed partners gehad . Tegenwoordig zijn ze nogal gewillig .