Exclusief voor abonnees

“De eerste barst in onze relatie kwam toen ik de afwasmachine verkeerd inlaadde”

Getty Images
Josefien (59) leerde hem kennen in het zwembad. Hij was vriendelijk en had mooie donkerblauwe ogen. Na anderhalf jaar wist ze het zeker: ze zouden nog lang en gelukkig leven. En dus trok ze bij hem in.

“Mijn boodschap is eenvoudig: liefde maakt blind, je moet ontzettend uitkijken hoe je het zakelijk regelt, want bij het scheiden van de markt leert men de kooplui kennen. Zie hier twee vaststellingen die niet voor niets clichés geworden zijn. Ik had als maatschappelijk werker beter moeten weten. Blijkbaar waande ik me als expert onschendbaar. Ik leerde hem tien jaar geleden kennen in het zwembad waar ik drie keer in de week kwam. Mijn duikbrilletje moet erg beslagen zijn geweest toen ik voor die aantrekkelijke man viel die toevallig iedere keer tegelijk met mij het bad uitkwam en zich aan de rand ­aankleedde. Prachtig halflang sluik haar, goed gebouwd, vriendelijk, mooie donkerblauwe ogen. Al snel vroeg ik me op weg naar het zwembad af: zou hij er zijn vandaag? Dan maakten we een praatje. Eerst over de temperatuur van het water, maar al snel gingen we koffiedrinken en viel het me op hoe geïnteresseerd hij was in mij.

Je hebt 22% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • tania vincart

  "Hoe kon ik zo stom zijn te denken dat ik hem kende. Je kent iemand nooit, nooit.” Mooi citaat.

 • Ilse Vidal

  Alsof de afwasmachine het probleem is. Uiteraard heeft iedereen een eigenheid maar het gedrag van deze man is een typisch voorbeeld van narcisme. Alles draait rond imago en ego. Geen compromissen sluiten en mensen gebruiken als verlengstuk van hun persoon. Rennen!

 • evelyne dewulf

  de afwasmachine was slechts eye-opener. mannen met (veel) ego moeten op tijd in een hoek geduwd worden. minuut per minuut vechten om te overleven is uitputtend en uiteindelijk zinloos. tip: nooit onmiddellijk gaan samenwonen en de moed hebben om op tijd een punt te zetten achter een onevenwichtige en destructieve relatie

 • Amerigo Vespucci

  Ik ben ook geen crack in het laden van de afwasmachine, wij hebben een deal, als ik laad start ik de machine gewoonlijk niet, dat doet de vrouw die dan de lading nog kan aanpassen, maar hoogoplopende ruzie daarover? Nooit, te belachelijk om daarover te ruziën

 • Peeters Freddy

  De vaat duurt bij ons 10 minuten, vrouw wast af en ik droog af, nooit problemen gehad.