Foto ter illustratie/Wim Slabbinck.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie/Wim Slabbinck. © Getty Images/Annelies Vanhove

“Seks is voor ons allebei niet leuk nu.” Marleen (50) en haar man Alex (54) vrijen niet meer. Seksuoloog Wim Slabbinck geeft advies

Marleen (50) en Alex (54) hebben seks volledig van het menu geschrapt. Door vaginale atrofie loopt Marleen telkens scheurtjes in de huid op. Te pijnlijk dus. Alex heeft zich bij de situatie neergelegd. “We leven nu als broer en zus. We knuffelen niet, we kussen niet. Werkt dat wel, op lange termijn?”, vraagt Marleen zich af. Seksuoloog Wim Slabbinck geeft advies én een concrete doe-tip. 

 1. Scheiden zonder strijden: 2 experts over hoe je een huwelijk gezond beëindigt. “Zorg dat het zakelijke geregeld is voor je de kinderen inlicht”
  PREMIUM

  Scheiden zonder strijden: 2 experts over hoe je een huwelijk gezond beëindigt. “Zorg dat het zakelijke geregeld is voor je de kinderen inlicht”

  “We laten elkaar los, maar de liefde tussen ons blijft bestaan.” Met die woorden maken acteurs Lisa Bonet (54) en Jason Momoa (42) bekend dat ze uit elkaar gaan. Ze zijn niet alleen. Een huwelijk dat vandaag gesloten wordt, heeft tegen 2050 één kans op de twee om te stranden. En ja, dat gebeurt steeds vaker rustig en amicaal. Relatietherapeut Wim Slabbinck en echtscheidingsadvocate Claudia Van de Velde leggen uit hoe je van je scheiding een ‘happy end’ maakt, ook als er kinderen betrokken zijn. “Hoe sneller je de praktische regelingen met je ex rond krijgt, hoe beter.”
 1. Nog 2.436 te gaan: Deze Vlamingen willen élke straat van hun stad afwandelen. “Ik heb al veel schatten ontdekt”

  Nog 2.436 te gaan: Deze Vlamingen willen élke straat van hun stad afwandelen. “Ik heb al veel schatten ontdekt”

  Tijdens de pandemie ontdekten we de schoonheid van onze eigen streek. Maar steeds meer mensen gaan nog een stapje verder: zij willen elke straat en steeg van hun gemeente of stad afvinken. Zo ook Niel (40), Céline (35) en Boudewijn (47): zij vertellen hoe ver ze staan met hun uitdaging en wat het hen al gebracht heeft. “Ik heb er intussen vrede mee dat ik veel straten dubbel zal moeten doen.”