Sarah overwon borstkanker, nu zwemt ze als eerste ooit vier keer na elkaar (!) het Kanaal over

AP
De Amerikaanse Sarah Thomas (37), die eerder borstkanker overwon, is erin geslaagd vier keer na elkaar het Kanaal over te zwemmen tussen Cap Gris-Nez aan de Noord-Franse kust en Dover aan de Britse zuidkust. Sarah deed er 54 uur over. Het is de eerste keer dat iemand vier keer op rij het traject tussen de Franse en Britse kust overzwemt.

Lange-afstandszwemster Sarah Thomas kwam vandaag in Dover aan en werd er op een luid applaus onthaald door de mensen die haar stonden op te wachten. 

"Ik voel me een beetje ziek", zei ze op een video die op Facebook werd gepost. Aan de BBC liet ze weten dat ze het meest last had gehad van het zoute water, dat haar keelpijn bezorgde. Ze werd ook in het gezicht gebeten door een kwal. Onderweg kreeg Sarah proteïnedrankjes met cafeïne toegegooid om wakker te blijven tijdens de uitputtingsslag. 

Zaterdag had Sarah via sociale media laten weten dat ze dit deed "voor alle overlevenden". Zijzelf werd een jaar geleden genezen verklaard van borstkanker. Lange-afstandszwemmer Lewis Pugh noemde op Twitter de prestatie van Sarah “buitengewoon, indrukwekkend en bovenmenselijk”.

AP
AFP
CHANNEL SWIMMING ACADEMY via REU5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Cuypers

  Wat een prestatie. Petje af voor deze dame.

 • Erwin Werwaarts

  Ongeloofelijk , proficiat mevrouw . Als deze extreme prestatie het gevolg van uw ziekte was , hoe hard moet U dan wel niet geleden hebben ? Hoe is het mogelijk dat deze kanaalzwemmers niet onderkoeld geraken ?

 • marie-claire de bosscher

  wow, wat een sterke dame !

 • Wannes Van De Velde

  Kan dit bergrijpen waarom men zo is gedreven is.Mooi, heel mooi.

 • Guido Sepelie

  Waarlijk wonderbaarlijk en bovenmenselijk. Mijn petje van recreatieve zeezwemmer gaat tienvoudig af voor zo een buitengewone prestatie.