Exclusief voor abonnees

Samenwonen boomt: 3 cohousers getuigen

Karlijne Geudens
Wist je dat in Duitsland 10% van de bevolking aan cohousing doet? Dat nieuwe samenhokken biedt ecologische en financiële voordelen, naast de zorg voor elkaar. Wij spraken drie cohousers die ervoor kiezen om een dak en een (stukje) leven met anderen te delen.

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Vandekerckhove

  Een mens die twee derden van zijn bescheiden inkomen aan huur en vaste kosten betaalt doet gewoon niet mee aan de economie . Het restje is nodig om te overleven ...

 • Marco Latent

  30 jaar geleden kwam ik veel in Engeland. Toen woonden werkende jonge mensen al samen in 1 huis omdat alleen wonen met één loon niet te betalen was. Ik zeg sinds de beginjaren 2000 dat dit ook hier zal gebeuren omdat de loonindex de levensduurte niet meer volgt. En kijk, 20 jaar later is het zover. Alleenstaande ouders zullen dit ook nog moeten doen. Eigenlijk moeten velen het al doen maar het is nog niet ingeburgerd. Wij worden dus allemaal werkende armen.

 • Dirk Hellens

  En die 10% in Duitsland zullen dat allemaal uit eigen wil doen? Of misschien zijn ze genoodzaakt, omdat ze met het loon van hun 2 flexi-jobs niet genoeg verdienen voor een eigen stekje?

 • RENE LENAERTS

  Duitsland heeft een historisch verleden van woningschaarste; vandaar dat groot wonen er een echte luxe is.

 • Marc Lehaen

  Welk soort van nieuwe belasting gaan hierop in de wetstraat weer op verzinnen....samenhoktaks of iets dergelijks...?