Martin Margiela at Lafayette Anticipations
Volledig scherm
Martin Margiela at Lafayette Anticipations © Website Lafayette Anticipations

Rode plexiglasnagels en een bont bushokje. Belgische ontwerper Martin Margiela maakt carrièreswitch en verbaast met beeldende collectie in Parijs

Wie Martin Margiela zegt, zegt one of a kind. De Belgische ontwerper maakte internationale faam als modeontwerper van alternatieve, slimme en unieke creaties. Tot 2009, het moment waarop hij zijn modehuis Maison Martin Margiela verliet. Sindsdien kende niemand de whereabouts van de modeontwerper, totdat hij afgelopen week plots een tentoonstelling van beeldende kunsten lanceerde in Parijs. En ook daarin laat hij stiekem zijn modehart spreken.

  1. COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Het is besloten, ik begin een winterslaap”

    COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Het is besloten, ik begin een winter­slaap”

    Sara Leemans schrijft elke week over het leven van de 33-jarige single Hanne. Een mix van muizenissen en situaties uit het echte leven. Het thema dat deze week aan bod komt: hoe koud en donker het dezer dagen buiten is. Want dat ontgaat niemand, en dus ook Hanne niet. “Na Hot Girl Summer is het Sad Girl Autumn, en het gezelschap waarvoor ik met ijskoude handen na een fietstocht toekom in een Antwerps café kan me helaas niet happyer maken.”