Rani De Coninck.
Volledig scherm
PREMIUM
Rani De Coninck. © Guy Kokken

Rani De Coninck is bewust een positivo sinds het verlies van haar zus. “Ik draaide de knop om: vanaf nu ga ik leven voor twee”

Op Joe presenteert ze met zoveel enthousiasme dat zelfs de meest norse radioluisteraar spontaan zal glimlachen. ‘There is always a reason to smile’ is haar mantra. Rani De Coninck (51) – haar voornaam staat gelijk aan ‘lach’, zegt ze zelf – dankt haar overdosis positiviteit aan een tragische gebeurtenis: het veel te vroege overlijden van haar zus. “Tegen wie dan ook hierboven zei ik: ‘Ge hebt een gigantische fout gemaakt. Maak ze goed. Breng haar terug en neem míj.’” 

  1. Woke-literatuur wint aan populariteit: “Iederéén moet zich kunnen herkennen in boeken”

    Wo­ke-literatuur wint aan populari­teit: “Iederéén moet zich kunnen herkennen in boeken”

    Dat de maatschappij inclusiever wil worden, laat zich ook voelen in de literatuur. De woke-beweging is al een paar jaar in opmars en weet steeds meer harten te veroveren. Hoofdpersonages uit (jeugd)boeken worden diverser, en dat is maar goed ook. “Het is belangrijk dat mensen uit minderheidsgroepen inzien dat zij ook de held van een verhaal kunnen zijn, in plaats van de sassy gay sidekick of de persoon in de rolstoel bedoeld om het hoofdpersonage te inspireren.”