Zo beginnen productieve mensen iedere ochtend

thinkstock
Mensen die 's ochtends goedgeluimd uit bed springen; ze bestaan maar het blijft een zeldzaam ras. Gelukkig is er ook een andere manier om op een productieve manier aan je dag te beginnen. En daarvoor kunnen we naar goede gewoonte op de hulp van de wetenschap rekenen.

In een artikel voor het prestigieuze tijdschrift Forbes, verklapte CEO van 'The Fiscal Femme', een bedrijf voor financiële begeleiding, Ashley Feinstein Gerstley haar geheim. Zij zweert bij een trucje dat in een studie van de Dominicaanse Universiteit genoemd werd. Namelijk: wie 's ochtends zijn of haar doelen opschrijft zou productiever zijn én meer bereiken dan zij die zonder lijstje aan hun dag beginnen.

"Succesvolle mensen hebben vaak ook de gewoonte om ieder doel op te schrijven, met daarnaast de datum waarop ze het bereikten. Dat uittreksel is de ideale manier om jezelf moed in te spreken én meteen ook andere doelen bereikbaarder te maken," legt ook Chad Halvorson, de oprichter en CEO van miljoenenbedrijf 'When I Work', een online agenda-tool, uit.

Leg vanavond dus maar pen en papier naast je nachtkastje!