Exclusief voor abonnees

Waarom laten acht voorbijgangers een stervende man aan zijn lot over?

Het drama speelde zich af op de Grote Markt in Kortrijk.
imagebroker.net Het drama speelde zich af op de Grote Markt in Kortrijk.
Iets na middernacht zakt een man in elkaar op de Grote Markt in Kortrijk en blijft levenloos liggen. Vooraleer iemand naar de hulpdiensten belt, zijn in een paar uur tijd acht mensen voorbij gewandeld. Is dat schuldig verzuim? ‘Eerder een klassiek fenomeen’, zeggen psychologen.

Op de Grote Markt in Kortrijk is vorige week een 45-jarige man gestorven. Camerabeelden van woensdagnacht tonen dat de man om 00.20 uur met wankele tred richting een bankje gaat, in elkaar zakt en levenloos blijft liggen. Dat de hulpdiensten pas twee uur later worden gealarmeerd, wijst niet op een leeg marktplein. In tussentijd zijn er namelijk acht mensen gepasseerd die de situatie negeren, blijkt uit de beelden.

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
62 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank Van Tienen

  dat kan niet dat ze dat in die controlekamer van de politie niet gezien hebben . Roep die gasten maar eens op het matje . Die kunnen dan nog inzoomen ook . Dat ze eerst maar eens een intern onderzoek doen dan een heksenjacht op de burgers houden die misschien niet begrepen hadden dat hij hulp nodig had !

 • wim CLAES

  zo te horen bewoog hij niet veel, de politie bellen, kost u 1 telefoontje. maar het meest verbazende is dat er miljoenen geinvesteerd is in camerabewaking, zonder enig nut! wie is daar burgemeester ?afzetten voor incompetentie.

 • Marc Vandebroek

  Inderdaad de mensen zijn terecht bang. Onze grootsteden zijn alles behalve veilig. Hebben we te danken aan ons pamperbeleid.

 • Rita Asnong

  Tis altijd iemand anders zijn schuld , dat is duidelijk .

 • Sunno Hamar

  Ik kan duizend redenen bedenken waarom je niet op een snuiter afgaat die rare bewegingen maakt in het midden van de nacht!