Ga naar de mobiele website
^ Top

Vrouwen willen meer: man met humor volstaat niet

© Thinkstock.
© Thinkstock.
Mannen die humor inzetten in een poging een vrouw in bed te krijgen, zullen straffer uit de hoek moeten komen. Louter vertrouwen op wat grappige praat volstaat niet langer. Psychologen van de Universiteit van Stirling ontdekten immers dat grapjassen ook aantrekkelijk moeten zijn, willen ze scoren bij een vrouw.

De onderzoekers vroegen aan een groep psychologiestudenten welke twee zaken ze zouden meenemen naar een onbewoond eiland en waarom. Voor hun antwoord konden ze kiezen uit chocolade, haarspray of een plastic zakkje. Hun antwoorden werden allemaal vastgelegd op video. Hoewel de mannelijke studenten absoluut niet wisten dat de studie over humor ging, probeerde de grote meerderheid toch grappig uit de hoek te komen.

Vervolgens werd aan andere studenten gevraagd om de commentaren van de testpersonen te beoordelen. Hierbij werd enerzijds gepolst naar de gevatheid van de studenten. Anderzijds moesten ze ook zeggen hoe aantrekkelijk ze de psychologen in wording vonden en met wie ze een korte of een lange relatie zouden overwegen.

Oppervlakkig?
Blijkbaar zijn vrouwen toch oppervlakkiger dan ze zelf willen toegeven. Uit de resultaten van de studie blijkt immers dat de aantrekkelijke individuen uit de videoclip als grappiger worden bestempeld dan hun studiegenoten die over iets minder goede looks beschikken. Bovendien gaven de vrouwen toe dat ze sneller zouden flirten met een knappe testpersoon. Dit verklaren de onderzoekers door het eenvoudige feit dat dergelijke mannen minder snel de indruk wekken zich serieus te willen binden voor een lange relatie.

Goede genen
Een mogelijke theorie is dat mannen humor gebruiken om te tonen hoe intelligent ze wel zijn en om te bewijzen aan een vrouw dat ze over goede genen beschikken. Een andere verklaring is dat we onze gevatheid gebruiken om aan te tonen dat we ons seksueel aangetrokken voelen tot iemand.

De studie staat gepubliceerd in het blad 'Personality and Individual Differences'.

Meer over


Meld een bug