Vrouwen willen liever niet in bikini op sociale media

thinkstock
Even een gezellig kiekje aan het zwembad of op het strand? Dan vraag je beter eerst toestemming aan de dames uit het gezelschap, want negen op de tien vrouwen staat liever niet in bikini op een foto op sociale media. Dat is de conclusie van het Summerbody Onderzoek dat Ze.nl uitvoerde bij 1.700 vrouwen.

Een bikinifoto op Facebook of Instagram? Nee bedankt, zo geven negen op de tien vrouwen aan in een enquête van Ze.nl. Zelfs als ze tevreden zijn over hun lichaam, zien ze het liever toch niet in de openbaarheid verschijnen. Tenzij je lijf er mooi opstaat, dan is 19 procent wél te overtuigen voor zo'n zomers plaatje. 10 procent ziet geen graten in een bikinifoto als die enkel met vrienden wordt gedeeld.

Naast een dikker iemand

70 procent vindt het vrij belangrijk om er goed uit te zien in bikini of badpak, voor zichzelf (90%), hun partner (60%) of voor anderen in het openbaar (42,5%). Ook opvallend: de helft van de ondervraagden geeft toe dat ze zich beter voelt in badkledij als ze naast een dikker persoon staan. Maar omgekeerd wordt eveneens de helft onzeker van andere vrouwen in badpak of bikini. We 'checken' er dan ook wat op los, want meer dan 50% geeft aan om kritisch naar de andere vrouwen te kijken op het strand.

Borsten, billen en buik
Dat we liever niet op sociale media pronken met ons lijf, heeft niet noodzakelijk met ons zelfbeeld te maken: bijna de helft is tevreden over haar borsten, en 20 procent zelfs heel blij. Op de tweede plaats volgen de billen en benen. Het minst tevreden zijn de ondervraagde Nederlandse vrouwen met hun buik, waar zo'n 25 procent echt niet blij mee is.