Vrouwen willen liever niet in bikini op sociale media

thinkstock
Even een gezellig kiekje aan het zwembad of op het strand? Dan vraag je beter eerst toestemming aan de dames uit het gezelschap, want negen op de tien vrouwen staat liever niet in bikini op een foto op sociale media. Dat is de conclusie van het Summerbody Onderzoek dat Ze.nl uitvoerde bij 1.700 vrouwen.

Een bikinifoto op Facebook of Instagram? Nee bedankt, zo geven negen op de tien vrouwen aan in een enquête van Ze.nl. Zelfs als ze tevreden zijn over hun lichaam, zien ze het liever toch niet in de openbaarheid verschijnen. Tenzij je lijf er mooi opstaat, dan is 19 procent wél te overtuigen voor zo'n zomers plaatje. 10 procent ziet geen graten in een bikinifoto als die enkel met vrienden wordt gedeeld.

Naast een dikker iemand

70 procent vindt het vrij belangrijk om er goed uit te zien in bikini of badpak, voor zichzelf (90%), hun partner (60%) of voor anderen in het openbaar (42,5%). Ook opvallend: de helft van de ondervraagden geeft toe dat ze zich beter voelt in badkledij als ze naast een dikker persoon staan. Maar omgekeerd wordt eveneens de helft onzeker van andere vrouwen in badpak of bikini. We 'checken' er dan ook wat op los, want meer dan 50% geeft aan om kritisch naar de andere vrouwen te kijken op het strand.

Borsten, billen en buik
Dat we liever niet op sociale media pronken met ons lijf, heeft niet noodzakelijk met ons zelfbeeld te maken: bijna de helft is tevreden over haar borsten, en 20 procent zelfs heel blij. Op de tweede plaats volgen de billen en benen. Het minst tevreden zijn de ondervraagde Nederlandse vrouwen met hun buik, waar zo'n 25 procent echt niet blij mee is.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • M Haaren

    Imde meeste mannen liever ook niet

  • Stieven Liesenborghs

    Gelukkig zijn uw vrienden en kennissen dan niet de enige vrouwen in de wereld. Het is een steekproef van kleine omvang, ik zie er de serieuziteit zeker niet van in.

  • Wendy Vm

    Hoe belachelijk is dit.... ze willen niet in het openbaar gezien worden in bikini... maar gaan wel in bikini naar het strand en zwembad? Waar is de logica? En die cijfers van dames die tevreden zijn over hun borsten klopt niets van... ik heb veel vriendinnen en kennisen en bijna geen enkele vrouw daarvan is tevreden over hun borsten. Net als de ontelbare dames die ik hielp wanneer ik nog in een kleding winkel werkte.